Tips voor kinderen (en volwassenen) die zich vervelen in de gemeente Hemiksem

De huidige maatregelen ten gevolge van de coronacrisis blijven zeker nog tot en met 19 april lopen. Voor heel wat inwoners blijft het lastig om zich geïsoleerd bezig te houden. 

Vooral kinderen beginnen zich te vervelen nu het vakantie is en ze zich niet ten volle kunnen amuseren met hun vriendjes. Heel wat kinderen hebben met hun ouders het internet al afgeschuimd op zoek naar leuke filmpjes en ideetjes om zich bezig te houden.
Medewerkers van de sociale dienst en het Huis van het Kind hebben nu een bundel van maar liefst 49 pagina’s samengesteld met tal van knutsel- en beweegideeën. Ook voor wie met vragen zit en het even moeilijk heeft, zijn er contactgegevens met hulplijnen voor jongeren in de bundel opgenomen.

De bundel is hieronder te downloaden.

Bibliotheek

Wie graag een goed boek leest, een film wil uitlenen of een cd wil beluisteren, kan ook nog altijd terecht in de bibliotheek. Sinds deze week kan je bibliotheekmaterialen van thuis uit bestellen en daarna op een afgesproken tijdstip afhalen in de inkomhal van de bibliotheek en dat zonder contact te hebben met andere leners en bibliotheekmedewerkers. De afhaalmomenten vinden plaats van maandag tot vrijdag tussen 13u en 17u.
Meer informatie kan je vinden op de website: https://ivebica.bibliotheek.be of telefonische op 03 288 27 40

 

PDF
%d bloggers liken dit: