Partnerschap tussen Edegem en Kontich ter ondersteuning van de kwetsbare burgers

Als gevolg van de Coronacrisis zijn er helaas heel wat bijkomende gezinnen die het financieel moeilijk krijgen. We zijn dan ook blij dat onze sociale kruidenier “de Kompanie” zich opnieuw heeft kunnen reorganiseren, en met het nodige respect voor de opgelegde regels de deur kan heropenen, op afspraak wel te verstaan! De Kompanie verwacht vandaag meer dan 40 klanten, niet alleen uit Kontich, maar ook uit Edegem. Beide gemeentes hebben een partnerschap afgesloten, waarin zij op een complementaire wijze ondersteuning geven aan het team vrijwilligers die wekelijks de sociale kruidenier in Kontich runnen.

“Heel wat gezinnen doen momenteel beroep op het OCMW voor extra steun, primaire noden moeten we meer dan ooit goed ondersteunen”, legt schepen van Welzijn Cindy Vanbaeden uit. “Momenteel leveren we dan ook extra inspanningen om tijdens de Coronacrisis ook vanuit Kontich wekelijks voedselpakketten te kunnen verdelen. Ook in Edegem gaat de voedselbedeling gewoon door dankzij de vele vrijwilligers die zich hiervoor inzetten!”

“Ik ben bijzonder verheugd dat we door de krachten te bundelen meer mensen kunnen helpen doorheen deze moeilijke “Corona”crisis. We bieden nu in onze 2 gemeentes een ondersteuning met voedselpakketten aan én een doorverwijzing naar de Sociale Kruidenier”, vult Brigitte Vermeulen-Goris, schepen voor sociale zaken, aan.

Onze grootste appreciatie voor al deze fantastische vrijwilligers!

Foto: Pixabay

%d bloggers liken dit: