UPDATE 14 APRIL Bezoek aan ecopark in Edegem enkel mogelijk op afspraak

UPDATE 14 april 2020

Vanaf dinsdag 14 april zal je je afspraak voor het ecopark online kunnen maken via www.edegem.be/afspraak of of 03 289 26 50.

Je krijgt dan automatisch de bevestiging in je mailbox.

Reservaties via e-mail zullen we door de nieuwe werkwijze niet meer verwerken.

Belangrijke info wanneer je reserveert!

 

Volgens de Vlaamse richtlijnen opent het Edegemse ecopark vanaf 7 april terug de deuren. “Om onze medewerkers en andere bezoekers zo goed mogelijk te beschermen zullen we echter enkel op afspraak werken en zijn er strenge maatregelen en beperkingen”, stelt burgemeester Koen Metsu. “We verwachten ook dat onze inwoners hun verantwoordelijkheid nemen en niet-noodzakelijke bezoeken uitstellen.”

Het ecopark is zolang de coronamaatregelen gelden enkel open van dinsdag tot zaterdag tussen 9 en 12 uur en 13 en 16 uur. Een afspraak maak je via het contact center van het gemeentehuis: 03 289 26 50 of lokaalbestuur@edegem.be.  Je geeft je naam, adres en nummerplaat op en de dag van je voorkeur. Je krijgt dan een tijdsslot volgens beschikbaarheid en volgnummer gelinkt aan je nummerplaat.

“Je zal geen afspraak kunnen maken voor de dag zelf”, legt burgemeester Metsu uit. “Een afspraak maak je minstens 1 dag vooraf. Als de afspraak vastligt, krijg je een volgnummer toegewezen. Dat moeten onze inwoners groot en duidelijk zichtbaar op een blad achter de voorruit van je wagen plaatsen. Wie geen volgnummer heeft, krijgt geen toegang. Op die manier is er zo weinig mogelijk contact tussen bezoekers en parkwachters en houden we het veilig voor iedereen.”

Je komt uiteraard op het juiste tijdstip aan en zeker niet te vroeg of te laat. In het ecopark heb je 20 minuten de tijd om je afval gesorteerd achter te laten. Ieder gezin mag ook maximum 1 keer per week naar het ecopark.

“Het aantal bezoekers dat tegelijkertijd op het ecopark mag zijn, hebben we drastisch beperkt tot 10 personen. Op die manier hebben we maximaal 180 vrije plaatsen per dag.”, gaat Metsu verder. “We proberen alles zo goed mogelijk te organiseren, maar onze inwoners moeten wellicht wel rekening houden met wachtrijen, ook al hebben ze een afspraak. We zetten extra personeel in en zullen er streng op toekijken dat iedereen de instructies van onze begeleiders respecteert. Bezoekers moeten ook alleen komen en mogen enkel iemand meebrengen als dat echt nodig is om een zwaar stuk uit te laden.”

Edegem vraagt tot slot dat iedereen zijn afval vooraf thuis goed sorteert en beperkt tot maximum drie afvalstromen (vb. grofvuil, hout en gras). Zo verloopt het bezoek sneller en vlotter. Breng liever geen afval dat ook huis-aan-huis wordt opgehaald (vb. papier & karton en PMD). Asbestcement wordt niet aanvaard. De gemeente schonk alle beschermingsmiddelen (mondmaskers en beschermingspakken) weg.

Ook goed om weten: Kringwinkel Opnieuw & Co blijft gesloten volgens de federale richtlijnen. De organisatie zal dus geen herbruikbare goederen of textiel komen ophalen in het ecopark. Die goederen kan je dus tijdelijk niet aanbieden in het ecopark. Hou ze bij en breng ze later wanneer de normale werking van de kringwinkels hervat.

“Als iedereen zich aan deze strenge maar noodzakelijke richtlijnen houdt en enkel het ecopark bezoekt als dat écht noodzakelijk is, moet het ons zeker lukken om het veilig te organiseren”, sluit de burgemeester af.

%d bloggers liken dit: