Toch nog speelpret in de gemeente Edegem met online Buitenspeeldag op 22 april

Helaas, door de coronamaatregelen werd de Buitenspeeldag op 22 april 2020 afgelast. “Maar ravotten vinden we in Edegem zo belangrijk dat we deze dag niet zomaar laten passeren. Onze jeugddienst heeft een digitale Buitenspeeldag klaar waarmee onze jonge Edegemnaars een hele middag kunnen spelen en bewegen. Binnen of buiten en helemaal coronaproof”, vertelt een enthousiaste schepen voor jeugd Lawrence Vancraeyenest. De Buitenspeeldag is het hoogtepunt van een campagne die enerzijds kinderen en jongeren aanzet om buiten te sporten en spelen in hun onmiddellijke woonomgeving, en anderzijds openbare besturen en ouders stimuleert om kinderen en jongeren buiten te laten spelen en sporten in die onmiddellijke woonomgeving. Het is een initiatief van de Vlaamse Overheid en Nickelodeon.

Kinderzenders zoals Nickelodeon, Ketnet, Kadet, Studio 100 TV en VtmKzoom zenden niet uit op Buitenspeeldag maar roepen op om buiten te gaan spelen of sporten. Traditioneel vindt de Buitenspeeldag plaats op de eerste woensdag na de paasvakantie. In Edegem is de grote tuin van woonzorgcentrum Immaculata al enkele jaren de perfecte speellocatie voor jong én oud.  “Maar het zijn bijzondere tijden, ook voor het lokale jeugdwerk en jeugdbeleid. Gezien de omstandigheden nam minister van Jeugd Dalle samen met alle Buitenspeelpartners de moeilijke maar enige juiste beslissing om de Buitenspeeldag op woensdag 22 april 2020 te annuleren”, vertelt de schepen voor jeugd.

“Door de coronamaatregelen moeten we allemaal in ‘ons eigen kot’ blijven. Daarom organiseert Edegem nu woensdag tussen 14 en 17 uur een online Buitenspeeldag. De jeugddienst heeft zes spelletjes bedacht. Voor elk spel krijg je 30 minuten. Als je een foto of filmpje post van de opdracht, maak je kans op een gratis dagje speelpleinwerking bij SPED. Per opdracht loten we immers twee deelnemers die gratis een dagje mogen spelen in de zomervakantie.”

Wie wil deelnemen aan de online Edegemse buitenspeeldag 2020 maakt zich best nu al lid van de Facebookgroep ‘Edegemse Buitenspeeldag 2020’. Je vindt er de lijst van huishoudspullen en speelgoed dat je woensdag best in de aanslag houdt en een toffe vooropdracht.

%d bloggers liken dit: