Mira en andere lokale helden spelen huiskamerconcerten

Op vrijdag 24 april brengen drie Antwerpse artiesten vanuit hun woonkamer een Facebookconcert.

Door de impact van de corona-maatregelen zijn ook in Wilrijk alle geplande concerten afgelast. Cultuurcentrum De Kern en het district Wilrijk plannen echter een muzikale opkikker.

Onder het motto ‘Van lokale helden, voor lokale helden’ spelen drie Antwerpse artiesten op vrijdag 24 april elk vanuit hun eigen kot een concert van ongeveer een half uur. De line-up bestaat uit Sara Della Santa, Moran (van de reggaeband Jungle Roots) en singer-songwriter Mira.

De gratis optredens van ‘Lokale Helden’ worden vanaf 20 uur uitgezonden op de Facebookpagina van het district Wilrijk. Klik hier voor de link naar het event op Facebook.

“Sara Della Santa en Moran zijn de winnaars van vi.be, een wedstrijd voor lokaal beginnend talent”, zegt Nikita Arts van cultuurcentrum De Kern. “Normaal zouden ze optreden op een Wilrijkse kroegentocht. Die kan door de corona-maatregelen niet doorgaan en dus gooien we het over een digitale boeg. Zo kunnen Sara en Moran alsnog hun talent tonen aan een groot publiek. Dat krijgt met de bekende Nederlandstalige artieste Mira bovendien nog een fraaie uitsmijter.”

“Met deze ‘Lokale Helden’-huiskamerconcerten willen we ons steentje bijdragen aan de creatieve oplossingen die de cultuursector zo typeren en kunnen we voor wat afleiding zorgen”, zegt Hans Ides, Wilrijks districtsschepen voor cultuur. “Het is immers niet zo dat we in ons kot niet mogen genieten van een goed optreden. Eens een extra glimlach kunnen toveren op het gezicht van elke muziekliefhebber, daar is het ons om te doen.”

%d bloggers liken dit: