Wetenschappers roepen je hulp in!

Werk je thuis? Wat met de kinderen? Geef je nog een hand?

Als de Belgen op dinsdag 21 april tussen 10 en 22 uur voor de zesde keer massaal deze vragenlijst invullen, geeft dat de experten de mogelijkheid om de evolutie van de coronacurve beter in te schatten.

De impact van de overheidsmaatregelen wordt pas tien tot veertien dagen later zichtbaar in aantal hospitalisaties en opnames in intensieve zorgen. Dit door de incubatietijd en het verloop van COVID-19.

Om kort op de bal te spelen zouden daarom indicatieve gegevens vanuit de bevolking zo snel mogelijk ter beschikking moeten zijn.

De medische wetenschappers krijgen voor de verwerking van de antwoorden de hulp van de sociale wetenschappers van de Antwerpse universiteit. Het ‘corona citizenscienceproject’ loopt ook met medewerking van collega’s van de KU Leuven en de Universiteit Hasselt.

%d bloggers liken dit: