Solidaire Bomenaars en bedrijven schenken meer dan 100 laptops aan kinderen

Nu de scholen ook na de paasvakantie dicht blijven, zullen de Boomse kinderen online les volgen. Omdat niet iedereen een laptop of computer heeft om de lessen te kunnen volgen, lanceerde het lokaal bestuur Boom onlangs een oproep. Aan het einde van de paasvakantie kunnen we trots melden dat we 117 laptops hebben kunnen verdelen onder de kinderen die hier nood aan hebben. Farmaceutisch bedrijf Pfizer uit Puurs schonk maar liefst 40 laptops.

In Boom hebben we momenteel het hoogste kinderarmoedecijfer, 36,6% van de geboortes vindt plaats in een kwetsbaar gezin. Dat wil zeggen dat een heel groot deel van ons Boomse leerlingen op problemen stoot bij digitaal leren. De Boomse scholen hebben in kaart gebracht welke gezinnen niet over een laptop of tablet beschikten en het lokaal bestuur heeft een oproep gedaan naar Bomenaars en bedrijven die nog oude bruikbare laptops hadden.

De oproep was een groot succes: heel wat bedrijven schonken laptops die ze niet meer gebruiken en ook heel wat Bomenaars gingen in hun kasten op zoek naar bruikbare computers die ze konden schenken. Het bedrijf Pfizer uit Puurs gaf maar liefst 40 gebruiksklare laptops aan de Boomse kinderen. We zijn hen natuurlijk heel dankbaar voor dit hartverwarmende gebaar. Maar we willen graag ook alle anonieme schenkers nog heel erg bedanken.

De vrijwilligers van ‘Bomenaars helpen Bomenaars’ maakten alle computers, met uitzondering van die van Pfizer, klaar zodat de kinderen hiermee aan de slag kunnen. Het lokaal bestuur wil dan ook hen nog eens extra bedanken voor alle inspanningen die zij doen.

Op de foto (vlnr): schepen Abdel El-Hajoutti, Luc Van Steenwinkel, Site Lead Pfizer Puurs, Vera Ringoet, Digital Director Pfizer Puurs en schepen Inge De Ridder

%d bloggers liken dit: