Grote Prijs Beerens gaat niet door in 2020

Organisatie Aartselaarse wielerwedstrijd moet wegens covid19 noodgedwongen annuleren

AARTSELAAR – De Grote Prijs Beerens – Ereprijs SKM in Aartselaar zou vanaf dit jaar deel uitmaken van de Lotto Cycling Cup 2020, een reeks wielerwedstrijden voor dames op UCI niveau. De organisatie moet nu na overleg met het gemeentebestuur de editie van 2020, die gepland stond op zondag 16 augustus, annuleren. “Daar we een massa-evenement zijn, is het beter om nu ruim op voorhand deze pijnlijke en moeilijke beslissing te nemen”, zegt Staf Van Mensel, voorzitter van organisator De Ster van Aartselaar.

Op zondag 16 augustus 2020 zou in Aartselaar de 4de Grote Prijs Beerens – Ereprijs SKM plaatsvinden. In tegenstelling tot vorige edities zal de top van het vrouwenwielrennen hierbij aanwezig zijn. De wedstrijd werd mee opgenomen in de Lotto Cycling Cup.

Het regelmatigheidscriterium voor vrouwen elite, bestaande uit 10 topwielerwedstrijden, werd in februari nog voorgesteld bij Garage Beerens langs de A12 in Aartselaar. De reeks ging van start op 1 maart met Spar Omloop van het Hageland en zou op 16 augustus zijn sluitstuk kennen tijdens de Grote Prijs Beerens in Aartselaar. “Er zijn in totaal nog maar 2 wedstrijden gereden van deze reeks”, vertelt Staf Van Mensel.

Met zo’n 600 verwachte VIP’s in de tenten en 1.500 toeschouwers op het Laar, is de organisatie duidelijk een massa-evenement. “We konden ook langer wachten, maar dan ben je volop met voorbereidingen bezig, die uiteindelijk voor niets zijn”, verduidelijkt Van Mensel de beslissing. “Met onze grote sponsors hebben we overleg gepleegd, en we vonden het met z’n allen wijselijk om te annuleren, hoe zwaar en pijnlijk die beslissing ook is.”

De organisator De Ster van Aartselaar voelde stilaan zelf dat dit jaar organiseren moeilijk ging worden. “Een internationaal peloton naar hier halen, bleek stilaan niet meer mogelijk. We willen de vele sponsors en lokale handelaars een hart onder de riem steken. Koop zeker lokaal en bij hen, want zij zorgen er met hun steun ook voor dat zulke activiteiten in ons dorp in het verleden en ook in de toekomst mogelijk zijn.”

Aan een latere datum in het jaar werd even gedacht, maar omwille van de grote onzekerheid op dit moment en het feit dat de wielerkalender in het najaar al wordt volgepropt, is die piste snel verlaten. Afspraak in 2021.

%d bloggers liken dit: