Aanleg kunstgras De Schomme schiet goed op

Op 1 april startte de aannemer met het vervangen van het natuurgras door kunstgras op de oefenvelden aan de Schomme. De werken zijn officieel gestart op 1 april 2020 en moeten klaar zijn op 23 juni 2020.

De bestaande oefenvelden A & B en de 3 duiveltjesvelden in natuurgras worden vervangen door kunstgras met kurk-infill. Het AGB Boom Plus en de Gemeente Boom investeren 1.140 miljoen euro incl. BTW in 19 000 m² kunstgras.

De grond is 15 a 20 cm afgegraven. Dan volgen de nivelleringswerken, gevolgd door de plaatsing van de drainering en drainagezand. Na de plaatsing van een doek in geotextiel komt een fundering die afgewerkt wordt met een schokdemping en een kunstgrasmat.

De drainage van 1 duiveltjesveld is al geplaatst en het drainagezand wordt aangevoerd.

De kurkkorrels, samen met kwartszand worden als laatste over de kunstgrasmat verspreid en zorgen samen met de schokabsorberende kunststoflaag en het kunstgras dat de bal op een ‘normale’ manier botst en rolt. Het geheel benadert de omstandigheden van een gewoon natuurgrasveld met dat voordeel dat een kunstgrasveld veel intensiever kan bespeeld worden zonder directe slijtage. Er wordt een garantie afgeleverd dat deze eigenschappen 10 jaar standhouden conform FIFA Quality-normering.

Jaarlijks wordt de “infil” opgezogen en gezuiverd. Dit jaarlijks onderhoud is voor 10 jaar inbegrepen in de investering.

%d bloggers liken dit: