Voedselteam Kontich: lekker & gezond eten van dichtbij!

In deze tijden willen meer mensen de drukke supermarkten vermijden en groeit de interesse om verse producten rechtstreeks aan te kopen bij lokale landbouwers. Maar het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om de weg te vinden naar boerderijen met hoeveverkoop. Ook voor sommige landbouwers is het niet altijd mogelijk om hun producten vanaf het erf te verkopen. Ze hebben namelijk niet altijd de juiste ruimte of tijd om hiermee bezig te zijn.

Heb je een zwak voor gezonde kwaliteitsvolle verse voeding? Weet je graag waar je voedsel vandaan komt? Kies je voor duurzame landbouw en milieubewuste boeren? Wil je geen extra kilometers tussen je bord en je voedsel? Dan is een lokaal voeselteam zeker iets voor jou!

Een voedselteam is een groep mensen uit dezelfde buurt die online basisvoedsel aankopen bij lokale boeren en hun producten wekelijks afhalen in een gemeenschappelijk depot. Je kan kiezen voor een groentepakket dat werd samengesteld door de boer of je kan je eigen pakket samenstellen.

In heel Vlaanderen zijn er zo’n 175 teams actief. Vzw Voedselteams is de overkoepelende organisatie die deze lokale teams begeleidt. Het aanbod varieert van team tot team en wordt in overleg bepaald door de leden en producenten. Eind 2019 werd in Kontich een lokaal voedselteam opgestart met een 15-tal leden. Dit is al een mooie groep, maar er is zeker nog ruimte voor uitbreiding! Een grotere groep is interessanter voor de landbouwers, maar ook voor de leden want dan komt er nog meer variatie in het aanbod. Voedselteams kiest hierbij steeds voor ecologische producten en eerlijke prijzen.

Iedereen die interesse heeft, kan eerst vrijblijvend een aantal proefbestellingen plaatsen via de website www.voedselteams.be .

Hoe gaat het voedselteam Kontich praktisch te werk?

Het bestellen en betalen van producten gaat via een webwinkel: https://localfoodworks.eu/

Er is een wekelijks afhaalmoment aan de Ekowinkel (Sint-Jansplein 1A, 2550 Kontich) op donderdag tussen 17u en 18u.

Voor meer info: kontich@voedselteams.be

En surf zeker ook eens naar: https://voedselteam-kontich.mailchimpsites.com

%d bloggers liken dit: