Rupelstreekgemeenten wachten niet op federale en Vlaamse mondmaskers

Niettegenstaande de Nationale Veiligheidsraad (NVR) gisteren aankondigde dat de federale en Vlaamse overheid in zou staan voor de aankoop van mondmaskers, kregen de gemeentebesturen deze middag de boodschap dat zij niet alleen zullen instaan voor de bedeling van de mondmaskers, maar dat ze deze ook alvast moesten aankopen. Een timing voor de nationale levering kon immers niet gegeven worden maar intussen moesten de gemeenten “zich niet inhouden om alvast zelf een initiatief te nemen”. De mail ging vergezeld van enkele technische richtlijnen en potentiële leveranciers.
De burgemeesters van de Rupelstreek en Aartselaar, die samen ook de Eerstelijnszone RupeLaar vormen, hebben zaterdagavond tijdens een overleg unaniem besloten niet op het nationale voorstel te wachten en zelf al hun verantwoordelijkheid op te nemen. “We gaan niet wachten op Godot”, klinkt het. De burgemeesters kwamen tot een akkoord om een groepsaankoop te organiseren waardoor ze alle inwoners boven de 12 jaar en wonende in de Rupelstreek, één gratis mondmasker kunnen geven.
Het gaat om zo’n 78.000 mondmaskers waarbij de aankooprocedure deze week wordt opgestart zodat we hopen de bevolking zo snel als kan te kunnen beleveren.
De burgemeesters hebben sinds het begin van de coronacrisis al meermaals de krachten gebundeld, onder andere ook wat de aankoop van ander persoonlijk beschermingsmateriaal voor de zorg betreft en zullen dit in het belang van de volksgezondheid blijven doen om snel tot resultaten te komen en efficiënter te werken en financieel voordeel te halen uit groepsaankopen. “We betreuren wel de werkwijze hoe dit verhaal tot stand moest komen.” Als de gemeenten dan toch alles moeten verzorgen, zeg het dan eerlijk. Maar vooral: op tijd”
Bron: Gemeente Rumst
Foto: Pixabay
%d bloggers liken dit: