Duffelaars maken samen mondmaskers

Groen Duffel roept de burgemeester op om de Nationale Naaiactie ook in Duffel te coördineren. In afwachting steekt Groen Duffel al van wal.

Afgelopen maandag lanceerde Lieven Scheire de Nationale Naaiactie: het doel is iedereen voorzien van zelfgemaakte mondmaskers. Mondmaskers zijn vanaf maandag op vele plaatsen verplicht en in het openbaar aanbevolen. En dus wil Groen Duffel niet afwachten en roept het de Duffelaars op om samen de nodige mondmaskers te maken. ‘De Nationale Naaiactie leeft ook in Duffel. Iedereen kan helpen met stof knippen, strijken, naaien of stikken. Je hoeft dus niet het hele mondmasker zelf te maken. Wie stof kan knippen, doet de voorbereiding voor wie kan naaien of stikken. Samen met de Duffelaars moeten we dat kunnen,’ zegt Nora Bertels.

De zeven mandatarissen van Groen Duffel schenken hun zitpenning van deze maand aan deze actie. ‘We willen vol onze schouders onder deze mondmaskeractie zetten. Daarom beslisten we samen om met onze zitpenningen stof en linten aan te kopen. Die verdelen we onder de Duffelaars, die meedoen met de Duffelse Naaiactie. De kersverse mondmaskers worden nadien verdeeld onder de Duffelaars.’

Iedere Duffelaar kan wel een mondmasker bestellen via www.duffel.be, maar er is nog geen zicht op de leveringsdatum en de berichten in de media over vertraging bij leveringen van mondmaskers zijn talrijk. Bovendien moet elk mondmasker minstens elke dag een keer op hoge temperatuur gewassen worden. Dat betekent dat één mondmasker voor dagelijks gebruik niet volstaat.

Groen hoopt dat het gemeentebestuur de coördinatie van Duffelse naaiactie in handen neemt: stof en linten verzamelen en verdelen, of oproepen om naaimachines ter beschikking te stellen. Nora: ‘Waarom overwegen we niet om net zoals vele ziekenhuizen een naaiatelier te organiseren? In de sporthal Rooienberg is er voldoende ruimte, sanitair en andere voorzieningen om met respect voor social distancing samen mondmaskers te maken.’

Wil je meedoen? Meer info: www.groenduffel.be/mondmaskers

%d bloggers liken dit: