Periodieke onderhoudswerken in tunnels: mei 2020

Meerdere keren per jaar voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) periodieke onderhoudswerken uit aan de tunnels in haar beheer. Het gaat om kleinere onderhoudswerken zoals het reinigen van tunnelwanden, het ruimen van kolken en het controleren van verlichting. Om de hinder voor het verkeer zo klein mogelijk te houden, vinden de werken ’s nachts plaats. Overdag zijn de tunnels altijd open. Hieronder vindt u een overzicht voor de maand mei.

OPGELET: De werken in de drie Leientunnels in Antwerpen vinden in mei uitzonderlijk overdag plaats (06u – 19u). Tijdens deze tunnelsluitingen vinden er geen klassieke reinigingswerken plaats, maar wordt het asfalt van het wegdek vernieuwd.  

Kennedytunnel: 4 en 5 mei
In de nacht van maandag 4 op dinsdag 5 mei wordt er in de Kennedytunnel (R1) in Antwerpen gewerkt in de tunnelkoker richting Gent. De daaropvolgende nacht, van dinsdag 5 op woensdag 6 mei, is de koker richting Antwerpen aan de beurt. Tussen 21u en 05u is de betrokken tunnelkoker afgesloten en wordt het verkeer omgeleid via de andere koker. Beide nachten wordt de oprit Linkeroever om 20.30u afgesloten.

Rupeltunnel: 6 en 7 mei
In de Rupeltunnel (A12) in Boom wordt er gewerkt tijdens de nachten van woensdag 6 en donderdag 7 mei, telkens tussen 20u en 06u. Eerst in de tunnelkoker richting Antwerpen, de nacht nadien in de koker richting Brussel. Tijdens de werken wordt de betrokken tunnelkoker afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via het centrum van Boom.

Jan De Vostunnel: 11 en 12 mei
Tijdens de nachten van maandag 11 en dinsdag 12 mei (20u-06u) wordt er gewerkt in de Jan De Vostunnel (A112) in Antwerpen. Eerst  is de tunnelkoker richting Brussel aan de beurt, de nacht nadien volgt de koker richting Antwerpen. De betrokken koker is dan afgesloten en het verkeer wordt bovengronds omgeleid.

Leientunnels: 11, 12 en 13 mei
De drie Leientunnels in Antwerpen (Blauwtorentunnel, Gasthuistunnel, Van Eycktunnel) worden in mei uitzonderlijk overdag afgesloten, telkens tussen 06u en 19u. Het wegdek van de tunnels is versleten en krijgt een nieuwe laag asfalt. Het verkeer wordt bovengronds omgeleid langs de binnenstad (dezelfde omleidingen als tijdens nachtelijke sluitingen).

  • 11 mei: afsluiting Blauwtorentunnel
  • 12 mei: afsluiting Gasthuistunnel
  • 13 mei: afsluiting Van Eycktunnel

Bevrijdingstunnel: 13 mei
Tijdens de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 mei (20u-06u) wordt er gewerkt in de Bevrijdingstunnel (A12) in Antwerpen. Tijdens de werken is de tunnel volledig afgesloten en wordt het verkeer bovengronds omgeleid naast de tunnel.

%d bloggers liken dit: