Stad en OCMW Lier investeert in kunstgras voor sportcentrum Koningsbos

Stad en OCMW Lier zal aan KVK Hooikt een investeringstoelage toekennen voor de aanleg van kunstgrasvelden en toebehoren voor haar jeugdwerking. Voetbalclub KVK Hooikt vzw ontvangt voor de realisatie  een toelage van  maximum 474.950 euro.

De huidige natuurgrasvelden in het sportcentrum Koningsbos verkeren in slechte staat. Ze worden overbelast, maar ook de watergevoeligheid van het gebied speelt een rol. Kunstgrasvelden kunnen veel intensiever gebruikt worden dan natuurgrasvelden en zijn minder watergevoelig. Daarom zal een deel heraangelegd worden met kunstgras.

De vereniging zal zelf als bouwheer optreden en hoopt de nieuwe velden gebruiksklaar te hebben tegen de aanvang van het nieuwe voetbalseizoen.

%d bloggers liken dit: