vzw Sporting Club Duffel maakt doorstart op de voetbalterreinen aan de Rooienberg

Het voetbalseizoen 2020-2021 belooft op zijn minst gezegd anders te worden. Zo weten we nog niet wanneer er opnieuw gevoetbald mag worden omwille van corona maar ook zal er niet meer kunnen gespeeld worden onder de naam KFC Duffel.

Intussen kondigde de nieuwe vzw Sporting Club Duffel aan een doorstart te zullen maken. Voorzitter Denis Raveschot: ”Een nieuwe start, met een nieuwe naam, een nieuw logo en ook met een nieuwe autonome jeugdwerking onder leiding van jeugdverantwoordelijke Tim Everaerts. We willen blijvend een familiale club zijn waar iedereen zich goed voelt.”

Er werd een stevig dossier opgemaakt voor de voetbalbond en intussen kon het goede nieuws worden bekend gemaakt dat het broodnodige stamnummer werd behaald. Ook de gesprekken met de gemeente over het gebruik van de terreinen kennen een positieve afloop. Alle spelers en ouders krijgen deze week een infobrief.

Burgemeester Sofie Joosen: “Er hebben verschillende gesprekken plaatsgevonden met een delegatie van de nieuwe vzw. Uit deze gesprekken blijkt een uitermate positief engagement van vzw Sporting Club Duffel om deze situatie zo weinig mogelijk negatieve impact te laten hebben op de jeugdploegen. Er werd een akkoord bereikt over het verdere gebruik van de voetbalterreinen aan de Rooienberg. Het is een goede zaak dat de investeringen in onder andere een kunstgrasveld zullen blijven renderen voor het jeugdvoetbal in Duffel. De nieuwe vzw zal ook de jaarlijkse financiële bijdrage voor het kunstgrasveld overnemen.”

 

Foto: Pixabay

%d bloggers liken dit: