Bedeling van mondmaskers van start gegaan in Niel

Het lokaal bestuur heeft op vrijdag 8 mei een eerste schijf van mondmaskers bedeeld. Deze bedeling gebeurt wijk per wijk en door een 20-tal vrijwilligers. Bij elk mondmasker zit een handleiding over hoe u het mondmasker correct gebruikt. Wie nog geen mondmasker kreeg, zal er snel een ontvangen.

Wie krijgt een mondmasker?

Iedere inwoner van Niel van 12 jaar of ouder en iedere inwoner die dit jaar nog 12 jaar wordt, ontvang één gratis mondmasker. Heeft u er nog geen gekregen? Dan gebeurt dat weldra. We verwachten een tweede levering in de loop van de week van 11 mei.

Wanneer komen de mondmaskers

De verdeling van de eerste schijf is gebeurd in de voormiddag van 8 mei. De bedeling van de volgende schijf/schijven volgt snel.

Wie brengt de mondmaskers?

Een 20-tal vrijwilligers uit onze gemeente helpt bij de verdeling. (BEDANKT vrijwilligers!)

Het verhaal achter de mondmaskers

In het weekend van 25 en 26 april besloten de Rupelgemeenten en Aartselaar om samen liefst 78.000 mondmaskers te bestellen. Dit om ervoor te zorgen dat elke inwoner uit die gemeenten van 12 jaar of ouder één gratis mondmasker in de brievenbus krijgt.

Een eerste grote lading van de bestelling werd geleverd op woensdag 6 mei. Op donderdag 7 mei ging ons lokaal bestuur zijn deel daarvan afhalen, en werden de mondmaskers netjes in een pakketje gestopt met een begeleidende handleiding erbij. Zo konden de eerste mondmaskerpakketten op 8 mei in de brievenbussen van de Nielenaren vallen.

De bestelling van 78.000 mondmaskers is dermate groot dat ze niet in één keer kon geleverd worden. Het volgende lot wordt in de loop van de week van 11 mei verwacht.

Gezien de mondmaskers in verschillende fasen worden geleverd, hadden de zes gemeenten van de Rupelstreek en Aartselaar twee keuzes voor de bedeling:

  • Ofwel wachten tot de laatste levering zou toekomen en pas dan beginnen bedelen; zo zou elke inwoner ouder dan 12 op hetzelfde ogenblik zijn/haar mondmasker in de bus krijgen
  • Ofwel de eerste levering meteen verdelen; zo zijn er inwoners die snel een mondmasker ontvangen en andere die nog even geduld moeten oefenen.

In onderling overleg besloten de burgemeesters om te kiezen voor de laatste optie. “Hoe sneller de eerste inwoners hun gratis mondmasker konden ontvangen, hoe beter. Meer mensen hebben zo mogelijkheid om met een mondmasker de straat op te gaan. Zo verlaagt de kans op nieuwe besmettingen nu al”, aldus de redenering.

De burgemeesters hopen dat de inwoners die nog even moeten wachten op hun gratis mondmasker deze keuze begrijpen en er begrip voor zullen hebben.

Foto: ©Pixabay

%d bloggers liken dit: