Centrum klaar voor heropening van winkels in Boechout

Op maandag 11 mei mogen de winkels heropenen. Daarbij moet iedereen zich houden aan de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken.

Om veilig en gezellig winkelen in Boechout en Vremde mogelijk te maken, werden een aantal maatregelen genomen. Deze maatregelen zijn opgelegd door de Nationale Veiligheidsraad en de Federale regering, bepaald bij Ministerieel Besluit.

Voetpaden en parkeerverbod

De voetpaden in de Heuvelstraat worden verbreed met de ruimte van de parkeerstroken aan weerszijde van de straat.
De voetpaden in de Jan Frans Willemsstraat worden georganiseerd met eenrichtingsverkeer voor voetgangers. Rechts aanhouden wordt daar verplicht.

In de Heuvelstraat geldt vanaf maandag 11 mei een parkeerverbod. Dit tot een nader te bepalen datum, volgens de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad. Alleen zo kunnen we voor de middenstand in veilige omstandigheden wachtrijen organiseren en een vrije doorgang van 1,5 meter voor de klanten garanderen.

De gemeente brengt aan alle winkels op de voetpaden hartjes aan waar de klanten op 1,5 meter van elkaar kunnen wachten.

Laden en lossen

Voor de handelaars in de Heuvelstraat is laden en lossen toegestaan voor 9 uur ’s morgens of na 18 uur ’s avonds. Dit mag dan op de in normale omstandigheden voorziene parkeerstrook. De leverancier of handelaar moet zelf instaan voor het verplaatsen en terug plaatsen van de nadar.

De twee permanente laad- en loszones worden dus ook tijdelijk opgeheven. Laden en lossen in de Heuvelstraat, gedeelte tussen spoorweg en Molenlei, tussen 9.00 en 18.00 uur, is dus verboden. De politie zal hier controle op uitoefenen.

Fietsenstallingen en parkeren

Er worden bijkomende fietsenstallingen geplaatst in de Spoorweglei en Heuvelstraat. Het kleine fietsrek aan bakkerij Sint-Jozef wordt afgesloten.

Vanaf 11 mei geldt opnieuw overal de blauwe zone.

De blauwe zone op de parking aan het gemeentehuis en de parking voor het voormalige OCMW-gebouw worden tijdelijk opgeheven zodat buurtbewoners en gebruikers van het openbaar vervoer ook daar kunnen langparkeren. Dit komt de capaciteit van de stationsparking ten goede.

Strikte regels

Deze heropening moet plaatsvinden volgens strikte regels, voor:

%d bloggers liken dit: