Stad Lier toont met regenboogzebrapad dat gewoon jezelf zijn oké is

Lier is een stad waar iedereen zich thuis moet kunnen voelen. Om dat te accentueren kreeg het zebrapad aan de Molbrug gisteren de kleuren van de regenboog. De kleuren werden aangebracht in thermoplast. Het college van burgemeester en schepen ging met dit regenboogzebrapad in op de vraag van de Schaapraadt, de Lierse jeugdraad. Het zebrapad ligt vlakbij jeugdcentrum Moevement en jeugdhuis De Moeve. Omdat jongeren zich niet altijd even thuis voelen en zich snel alleen voelen in onze samenleving, vroeg de jeugdraad om openlijk de boodschap te geven aan zowel kinderen, jongeren als volwassenen dat het oké is om jezelf te zijn. Met een regenboogzebrapad kunnen we dit belangrijk signaal van openheid en inclusiviteit elke dag in de kijker plaatsen. Daarnaast hangt de stad ook dit jaar de regenboogvlag uit aan het stadhuis ter gelegenheid van de internationale dag tegen homofobie, bifobie en transfobie op 17 mei.

Naar aanleiding van de internationale dag tegen homofobie, bifobie en transfobie en het schilderen van een regenboogzebrapad plant de Lierse jeugdraad Schaapraadt nog een actie. Hou hun facebookpagina www.facebook.com/jeugdraadlier op 17 mei daarvoor goed in de gaten.

 

%d bloggers liken dit: