Draag bij aan het solidariteitsfonds en help wie het moeilijk heeft

Naar het voorbeeld van Gent en Antwerpen hebben verschillende sociale organisaties uit onze regio samen een solidariteitsfonds opgericht. Ze doen dat voor de regio Neteland, dat zijn de gemeenten Berlaar, Boechout, Bonheiden, Duffel, Edegem, Hove, Kontich, Lier, Lint, Nijlen, Putte, Ranst, Wommelgem en Zandhoven. In de toekomst kan die lijst uitbreiden.

Het geld dat ze via het fonds inzamelen, gebruiken ze om concrete noden in te vullen van mensen in een kwetsbare positie. Het gaat dan om noden die het gevolg zijn van de Coronacrisis en niet al door andere instanties of initiatieven worden aangepakt.

Via het fonds kregen bijvoorbeeld 33 kansarme kinderen uit onze Edegemse basisscholen onlangs een laptop om zo goed mogelijk te kunnen deelnemen aan de lessen die online gebeuren of via vooraf opgenomen filmpjes.

Het fonds kan daarnaast bijvoorbeeld ook worden aangesproken om noodpakketten met voeding en hygiënische producten aan te kopen of een taxi van of naar het ziekenhuis te betalen, bij te springen in de factuur van de loodgieter of elektricien of voor speelgoed te zorgen voor kinderen in een opvangcentrum … voor mensen die het momenteel financieel moeilijk hebben.

Het solidariteitsfonds heeft alvast de steun van Gastvrij Boechout, MIVAS, Oxfam-Wereldwinkel Boechout, Duffel, Kontich en Lier, Transitie Lier, Welzijnsschakel Kiemen, Werkmmaat en Mondiale Werken Regio Lier. Een aantal van deze organisaties, zoals Mondiale Werken Regio Lier, zijn ook actief in Edegem. Ook andere organisaties kunnen zich nog aansluiten.

Ook jij kan bijdragen aan het fonds, door te storten op het rekeningnummer van het solidariteitsfonds regio Neteland: BE41 7350 5680 5410.

Heb je zelf nog een laptop of tablet hebt die je niet meer gebruikt (max. 5 jaar oud) en wil schenken? Geef een seintje aan Tom Van de Vel van Mondiale Werken Regio Lier vzw: woonhulp.regiolier@gmail.com.

Meer info over het fonds? solidariteitsfondsneteland@gmail.com

%d bloggers liken dit: