Mortsel vermindert lokale belastingdruk voor ondernemers

Sinds 12 maart 2020 nam de Nationale Veiligheidsraad strikte maatregelen om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan, met een aanzienlijke impact op onze maatschappij en economie. Meerdere ondernemers werden verplicht om hun activiteiten stop te zetten. Velen zien in deze tijd hun inkomsten sterk teruglopen. Mortsel wenst tegemoet te komen aan haar ondernemers door een aantal lokale belastingen en retributies niet te innen in 2020.

Het gaat om deze belastingen en retributies:

  • De promotaks. Dit is de belasting op publiek toegankelijke ruimten van commerciële vestigingen. De lokale handelaars moeten die niet betalen in 2020.
  • De retributie op terrassen. Iedere horecazaak met een terras moet deze belasting niet betalen in 2020. Horecazaken zijn tot op de dag van vandaag helaas nog steeds gesloten.
  • De belasting op vaste constructies. Horecazaken met een vaste constructie op het openbaar domein, moeten de belasting hierop niet betalen in 2020.

Met deze maatregelen wil lokaal bestuur Mortsel de lokale ondernemers steunen in deze moeilijke tijden.

Nu de winkels op maandag 11 mei opnieuw mochten openen, vragen we de Mortselaar meer dan ooit om lokaal te kopen, op een veilige manier weliswaar door rekening te houden met de maatregelen die daarbij nodig zijn. Die worden duidelijk geafficheerd in iedere winkel. Lokaal en veilig kopen wordt ook aangemoedigd in het straatbeeld met affiches en boodschappen op het voetpad.

Voor de horeca is het spijtig genoeg nog even wachten. We blijven hen ondertussen steunen en bieden het online platform www.mortsel.be/horecaincoronatijden aan.

Lokaal bestuur Mortsel pakt ook uit met nieuwe cadeaubonnen. Die zijn vanaf 2 juni te koop bij het Stadsonthaal en te besteden bij de Mortselse handelaars. Benieuwd waar je terechtkan met je cadeaubon? Kijk dan op www.mortsel.be/cadeaubons voor meer info.

%d bloggers liken dit: