Mondmaskers verplicht op recyclagepark vanaf 18 mei in Duffel en Lier

Afvalintercommunale IVAREM verplicht alle bezoekers van de recyclageparken, ook dat van Duffel en Lier, om vanaf 18 mei een mondmasker te dragen. Zo wil IVAREM de gezondheid van alle medewerkers en bezoekers garanderen. IVAREM krijgt steeds vaker de melding dat bezoekers de sociale afstand niet respecteren. Ze komen te vaak te dicht bij de recyclageparkwachters en andere bezoekers.

De Veiligheidsraad beveelt het dragen van mondmaskers sterk aan op plaatsen waar sociale afstand niet kan gegarandeerd worden. Om de gezondheid van de medewerkers en die van alle bezoekers te beschermen heeft de raad van bestuur van IVAREM daarom beslist dat iedereen verplicht een mondmasker moet dragen wanneer hij of zij op het recyclagepark is. Het bedekken van mond en neus met een alternatief zoals sjaal of bandana is niet toegelaten.

Passagiers die in de wagen blijven zitten en het plein niet betreden, hoeven geen mondmasker te dragen. Naast het dragen van een mondmasker blijven ook volgende maatregelen gelden: Kom enkel naar het recyclagepark als het echt noodzakelijk is – Het aantal bezoekers dat tegelijk op het recyclagepark aanwezig is, is beperkt. Zo kan er voldoende afstand gehouden worden. – Ieder gezin kan maximaal 1 keer per kalenderweek naar het recyclagepark. Zo geven we iedereen de kans om afval te brengen.

– Kom alleen naar het recyclagepark. Breng enkel iemand mee indien dit nodig is om te helpen dragen

– Sorteer het afval op voorhand goed uit en breng bij voorkeur max. 3 soorten afval. Zo gaat jouw bezoek vlotter en beperken we de wachtrijen.

– Iedereen moet aanschuiven, ook fietsers en voetgangers. Zo kunnen we het aantal bezoekers op het recyclagepark regelen. Je kan op voorhand de wachtrij bekijken via www.ivarem.be/recyclageparken_wachtrij.

%d bloggers liken dit: