THEATER OP JE SMARTPHONE: SKaGeN – WatchApp #1: Emmi & Leo

De cultuur-, gemeenschapcentra en vrijetijdsdiensten van Aartselaar, Kontich, Lint en Mortsel bundelen de krachten om deze unieke digitale voorstelling mee te verwezenlijken binnen de Antwerpse Zuidrand. We zijn dan ook enorm blij om deze positieve cultuurboodschap te verspreiden in tijden van corona. Met dank aan het theatergezelschap SKaGeN om deze voorstelling te kunnen verwezenlijken.
BELANGRIJK: LEES ALLE INFO GRONDIG DOOR!
↓↓↓
SKaGeN – WatchApp #1: Emmi & Leo
In deze bizarre tijden is het zoeken naar een innovatieve manier om toneel te maken. SKaGeN presenteert met ‘WatchApp #1: Emmi & Leo’ een voyeuristische voorstelling die zich niet afspeelt op een fysieke scène, maar op een virtueel podium via de alomtegenwoordige applicatie WhatsApp.
Dit project is een innovatieve manier om in deze bizarre tijden toneel te maken. De virtuele wereld neemt een steeds grotere rol in in het leven van ons allemaal. Het is in deze virtuele wereld dat de twee hoofdpersonages, Emmi en Leo, elkaar ontmoeten. En jij kan stiekem meekijken in hun WhatsApp-gesprek.
Twee mensen leren elkaar toevallig kennen via WhatsApp: Emmi probeert haar abonnement op het lifestyle magazine Skagen op te zeggen. Maar ze is dyslectisch, verwisselt twee getallen in het telefoonnummer van plaats, en komt zo terecht bij een zekere Leo. Deze toevallige kennismaking vindt plaats tijdens de coronaquarantaine in België. Jij bent getuige van de ontluikende vriendschap, misschien wel liefde, die zich ontwikkelt doorheen hun WhatsApp-conversaties. Maar de virtuele wereld is de echte niet…
Net zoals bij een toneelstuk is de tijd in deze nieuwe vorm van toneel een zeer belangrijke factor. Te pas en te onpas, vaak overdag, soms ’s nachts, stuurt de één de ander een bericht. Jij kijkt stiekem mee. Het werkt verslavend. Je kijkt steeds uit naar het volgende bericht, ook al blijf je soms op je honger zitten.
‘WatchApp #1’ is het eerste deel van een reeks social network-voorstellingen en is gebaseerd op de roman Emmi & Leo van de Oostenrijkse auteur Daniel Glattauer. SKaGeN doet waar het goed in is, en bewerkt deze slimme, intimistische roman tot een subtiele, voyeuristische dialoog.
Van: Mathijs F Scheepers en Korneel Hamers
Concept: Mathijs F Scheepers
Tekst: Daniel Glattauer en Ulrike Zemme
In een bewerking van: Mathijs F Scheepers en Korneel Hamers
Productie: SKaGeN & De Studio
Samenwerking tussen: CC Aartselaar, Vrijetijdsdienst Kontich, OC De Witte Merel Lint & CC Mortsel
PRAKTISCH
Koop t/m maandag 25 mei 2020 je ticket voor de voorstelling die start op woensdag 27 mei 2020 en volg 4 weken lang het verhaal. Je ontvangt alle praktische info na bestelling.
Om deel te kunnen nemen moet je beschikken over een smartphone en WhatsApp.
GDPR
Met het kopen van een ticket voor de voorstelling ‘WatchApp #1’, sta je toe dat SKaGeN je telefoonnummer toevoegt aan een tijdelijke WhatsApp-groep en je voorstellingsgerelateerde berichten stuurt. Het gezelschap respecteert de GDPR-regels en gaat omzichtig om met je gegevens. Na de voorstelling worden deze gegevens verwijderd uit hun bestanden.
Elk ticket wordt gekoppeld aan een gsmnummer en e-mailadres. Wil je 2 of meer tickets? Dan moet je 2 of meer keer een bestelling plaatsen. Plaats dus elke bestelling met het nummer en mailadres van de persoon die de WhatsApp berichten moet ontvangen. Zonder GSM-nummer kunnen we je de voorstelling niet laten volgen.
TICKETS
Elke gemeente of stad in deze samenwerking biedt voor haar bewoners tickets aan:
CC Aartselaar: https://ccaartselaar.recreatex.be/Tickets/Detail?ID=A6C33197-0391-EA11-A2DE-94F042711797
Vrijetijdsdienst Kontich: https://webshopkontich.recreatex.be/
OC De Witte Merel Lint: https://webshoplint.recreatex.be/Tickets/Overview
Vrije tijd Mortsel: https://tickets.mortsel.be/agendaflat.aspx

 

%d bloggers liken dit: