Verkeerspolitie strikt snelheidsduivels in Antwerpen

Het voorbije weekend trok de Antwerpse verkeerspolitie opnieuw de baan op. Er werd onder meer gecontroleerd op snelheid, maar ook boorddocumenten en andere inbreuken werden beboet.

Op enkele plekken werden heel wat hardrijders betrapt, met de Emiel Vloorstraat als negatieve uitschieter. Daar reden 148 van de 638 bestuurders te snel, bijna 25 %! Twee bestuurders reden meer dan 90 kilometer per uur in deze zone 50, hun rijbewijs wordt ingetrokken. Ook op de Noorderlaan reed meer dan 20 % te snel (22 van de 94 bestuurders). Beter nieuws op de Noordersingel, daar moesten slechts 15 van de 650 bestuurders beboet worden. Op de Binnensingel werd wel te snel gereden door 10 % van de bestuurders (52 van de 510).

Er werden doorheen het weekend tientallen boetes uitgeschreven, waaronder 19 bestuurders die met de gsm in de hand rondreden. 14 motorrijders droegen geen veiligheidskleding. Een bromfietser werd van de autostrade geplukt en een motard kreeg een boete voor een wheelie op de openbare weg.

 

Foto: ©Politie Antwerpen

%d bloggers liken dit: