150-tal manifestanten tijdelijk opgepakt na betoging

Vandaag protesteerden zo’n 1 200 mensen in het kader van Black Lives Matter. De manifestatie was niet goedgekeurd door het stadsbestuur, maar werd gedoogd door de politie. Ze werd in overleg tussen de politie en de organisatie verplaatst van de Groenplaats naar het Steenplein. Hoewel het overgrote deel van de aanwezigen van de manifestatie de plaats verliet, trokken zo’n 300 personen naar de Groenplaats. Daarvan weigerde een groep van zo’n 150 personen de plaats te verlaten, ondanks herhaaldelijke waarschuwingen van de politie. Deze groep werd bestuurlijk aangehouden.

Na de vlekkeloos verlopen manifestatie was er een grote groep die zich bleef ophouden op de Groenplaats. De bemiddelingsteams hebben geruime tijd proberen in te praten op de groep om de pamfletten te laten zakken en de plaats te verlaten. Gezien de tolerantiegrens rond het niet respecteren van de social distancing ruim overschreden werd, hebben we afgeroepen dat iedereen de plaats moest verlaten gezien we anders in het belang van de volksgezonheid moeten ingrijpen. Hier gaf een kleinere groep gevolg aan.

150-tal boetes

Een 150-tal hardnekkige personen is met de zachte hand omsloten en voor identificatie overgebracht naar het politiekantoor aan de Noorderlaan. Zij worden geïdentificeerd en krijgen een GAS-boete ten gevolge van niet opvolgen van de coronamaatregelen. Voor de minderjarigen bellen we de ouders, zij zullen na de identificatie opgehaald kunnen worden door hun ouders. De overigen zullen in de loop van de avond worden vrijgelaten. 2 personen moesten gehandboeid worden omdat zij zich tegen de politie keerden.

%d bloggers liken dit: