Stad Antwerpen wil ‘rechtsaf voor rood’ bij 10 kruispunten

De stad Antwerpen gaat aan de slag met 10 kruispunten om het principe ‘rechtsaf voor rood’ toe te passen. Zo moeten rechtsafslaande fietsers niet nodeloos wachten en verhoogt het fietscomfort aan deze kruispunten.

De stad Antwerpen wil blijven groeien als fietsstad. Een van de uitgangspunten is de veiligheid en het comfort aan verkeerslichten verbeteren voor fietsers. Om fietsers die rechtsaf willen slaan aan een verkeerslicht niet nodeloos te laten wachten, zijn er een aantal maatregelen mogelijk waaronder het principe ‘rechtsaf voor rood’. Daarbij kan een fietser rechtsaf slaan over het fietspad als het verkeerslicht op rood staat. Dat gebeurt dan voor het verkeerslicht. Momenteel wordt dit al zo veel mogelijk meegenomen bij nieuwe ontwerpen.

Daarnaast wil de stad het principe ‘rechtsaf voor rood’ toepassen op 10 bijkomende kruispunten. De ontwerpen worden de komende maanden uitgewerkt:

  • Frans Van Hombeeckstraat – Driekoningenstraat – Grotesteenweg;
  • Victor Govaertslaan – Wulpstraat – Rietschoorvelden;
  • Bordeauxstraat – Londenstraat;
  • Zaanstraat – Sint-Bernardsesteenweg;
  • Camille Huysmanslaan – Boomsesteenweg;
  • Lodewijck Van Berckenlaan – Diksmuidelaan;
  • Molenlei – Bredabaan – Duchastellei;
  • Oude Bareellei – Bredabaan;
  • Beukenlaan (ter hoogte van parkingangen park Den Brandt en Nachtegalenpark);
  • Julius de Geyterstraat – VIIe Olympiadelaan.
%d bloggers liken dit: