Resultaten wegcontroles overdreven snelheid bij de politiezone Hekla

Afgelopen weekend hield de politiezone Hekla wegcontroles op haar grondgebied die zich toespitste op overdreven snelheid. Op verschillende locaties controleerden ze in totaal 1433 voertuigen waarvan er 204 te snel reden,  of 14 perc.

Het rijbewijs van zes bestuurders werd onmiddellijk voor de duur van 15 dagen ingetrokken. Naast het betalen van een fikse boete zullen deze chauffeurs zich later ook moeten verantwoorden voor de politierechtbank. De ergste laagvliegers reden snelheden bij elkaar van 118 km/u in een zone 70 en 124 km/u in een zone 50. Daarnaast werden ook nog processen verbaal opgesteld voor : Het niet kunnen voorleggen van een geldig inschrijvings- of verzekeringsbewijs – het niet naleven van een rijverbod – het niet-dragen van de gordel en het niet voorzien zijn van een correct kinderzitje.

De politiezone Hekla liet nadien ook meteen weten dat ook in de toekomst ze zullen blijven inzetten op snelheidscontroles.

%d bloggers liken dit: