Centrumbons verlichten uitgaven inwoners en ondersteunen lokale middenstand Lier

Al bij de eerste federale coronamaatregelen besliste het stadsbestuur om een reeks steunmaatregelen te voorzien voor zijn inwoners, verenigingen, handelaars en bedrijven. Zo zorgden we er onder andere voor dat het verzenden van de algemene gemeentebelasting met twee maanden verlaat werd. Na ontvangst van het aanslagbiljet krijg je als inwoner nog eens twee maanden de tijd om de algemene gemeentebelasting te betalen.

Een centrumbon voor jou
Omdat we de inwoners extra willen ondersteunen, zit er bij elk aanslagbiljet een centrumbon. Een centrumbon van 25 euro voor gezinnen of een centrumbon van 10 euro voor alleenwonenden. In totaal investeren we zo 320.000 euro aan centrumbons in onze lokale middenstand en verlichten we je uitgaven. Met de centrumbon kan je vanaf 1 juli t/m 31 december 2020 terecht bij meer dan 140 Lierse handelaars. Van winkel, horecazaak tot supermarkt en marktkraam! Je vindt ze allemaal op www.shoppeninlier.be.

De aanslagbiljetten van de algemene gemeentebelasting met centrumbon zijn ondertussen verzonden met de post. Kreeg je niets aan? Meld dit dan vóór 1 juli op tel. 03 8000 300 of online: www.lier.be, zoek op ‘geen centrumbon’. We kijken dit voor je na, annuleren de eerder verzonden bon en bezorgen je zo snel mogelijk een nieuwe (digitale) bon.

Schenk je bon aan de Ruilwinkel
Schenk je de centrumbon liever weg aan iemand die het minder breed heeft? Dat kan! Je kan hem, via de Ruilwinkel, inzetten voor de strijd tegen kinderarmoede in Lier. De Ruilwinkel, een vrijwilligersinitiatief in de schoot van het Huis van het Kind, koopt met de bonnen school- en vrijetijdsartikelen voor kinderen in armoede. Wegschenken kan online via www.lier.be/schenkjecentrumbon of fysiek door de bon in de bus te steken bij het stadskantoor (Dungelhoeffsite, Paradeplein 2 bus 1).

%d bloggers liken dit: