Pegode woonproject verhuist van Edegem naar Boechout

Op maandag 22 juni nemen elf bewoners van het woonproject van Pegode vzw in Edegem hun intrek in het gloednieuwe gebouw in de wijk ‘Midden’ in Boechout. Zeven nieuwe bewoners zullen de groep in de loop van juli vervolledigen. Het nieuwe woonproject in Boechout wil geen eiland op zich zijn, maar zal zich volledig integreren in de buurt.

Het woonproject in Edegem bestaat sinds 1987. Vijftien mensen met een motorische beperking en/of een niet-aangeboren hersenletsel wonen hier samen. Zij trekken na 33 jaar naar een gloednieuw gebouw in Boechout. Daar krijgen ze elk een eigen studio, die veel ruimer is dan de studio’s die ze in Edegem bewoonden. Ook het gezamenlijke woongedeelte zal een pak ruimer en moderner zijn.

Er is 24 uur op 24 assistentie aanwezig voor de bewoners. Hoe ze hun dag inrichten kiezen ze zelf. Voor arbeid, opleiding en ontspanning kunnen ze terecht bij verschillende andere projecten van Pegode vzw in de provincie Antwerpen.

Christine De Backer, leidinggevende van het woonproject: “Het is absoluut de bedoeling dat we met onze bewoners integreren in de gemeenschap. Het karakter van de nieuwbouwwijk waar we naartoe trekken leent zich daar volledig toe. Zo werkten we in Edegem aan een propere buurt met de actie van Mooimakers. Nu we naar Boechout verhuizen willen we als de ‘Boechoutse buurtboeners’ mee ons steentje bijdragen aan een propere wijk. En onze rolstoelaangepaste wagen kan ook gehuurd worden door buurtbewoners.”

De coronamaatregelen laten het voorlopig niet toe, en we willen sowieso onze bewoners eerst even op hun plooi laten komen in hun nieuwe stek. Maar zodra het kan nodigen we de buurtbewoners graag uit op een housewarming om kennis te maken met ons nieuwe gebouw.

%d bloggers liken dit: