Verkeer vanaf maandag naar onderkant Krijgsbaan door onvoorziene werken Fluvius

Door een defecte hoogspanningskabel onder het fietspad aan de noordkant van de Krijgsbaan, ongeveer ter hoogte van de Eggestraat, moet Fluvius onvoorziene herstellingswerken uitvoeren. Deze werken starten maandag 22 juni en zullen naar alle verwachting een week duren. Het fietspad moet daarvoor plaatselijk opgebroken worden, maar zal volledig in asfalt hersteld worden.

De werken van Fluvius zorgen tijdelijk voor een nieuwe verkeerssituatie. Vandaag rijdt verkeer in één richting aan de bovenkant van de Krijgsbaan (zijde Den Berm). Maar op maandagochtend 22 juni verhuist het verkeer op de Krijgsbaan, tussen de Eggestraat en de Fortstraat, opnieuw naar de onderkant van de rijweg. Die zijde van de Krijgsbaan, waar de werken de afgelopen week plaatsvonden, is dan volledig klaar, met inbegrip van de parkeerstroken en het dubbelrichtingsfietspad.

Het eenrichtingsverkeer op de Krijgsbaan richting Borsbeek blijft voor alle duidelijkheid van kracht. De aansluiting met de Grotenhof gaat daarentegen opnieuw open. Komende van het station kan je vanaf maandag opnieuw via de Krijgsbaan wegrijden naar Borsbeek. Ook vanaf maandag zullen fietsers via de nieuwe fietspaden aan weerskanten van de Krijgsbaan kunnen fietsen. Aan de kant van Den Berm is dat in één richting naar Wilrijk, terwijl aan de kant van het Fort fietsers in beide richtingen mogen fietsen.

Gelijktijdig met de herstellingswerken van Fluvius, worden nog de grasdallen in de middenberm verder aangelegd. Zonder onvoorziene omstandigheden zal de herinrichting van de Krijgsbaan vrijdag 26 juni volledig klaar zijn. Dan zal ook de rijbaan opnieuw in beide richtingen open gaan. Concreet uitsluitsel volgt begin volgende week, wanneer Fluvius een beter zicht heeft op de omvang van de werken aan de hoogspanningskabel.

%d bloggers liken dit: