Gratis yoga, tai chi en zumba in de openlucht

Om in beweging te blijven tijdens de zomermaanden biedt het district Hoboken gratis proeflessen aan in juli en augustus. Hobokenaars maken zo kennis met de sporten yoga, tai chi en zumba op de terreinen van voetbalclub RVC Hoboken in de  Lumbeeckstraat.

Districtsschepen Carine Leys: “Dit jaar hebben we er alles aan gedaan om de lessen coronaproof te maken. Zelfs de locatie is gewijzigd. Ik ben erg blij dat onze sportclubs mee hebben nagedacht om een geschikte locatie te vinden voor onze initiaties. Mijn dank gaat uit naar voetbalclub RVC Hoboken voor het openstellen van hun terreinen.”

Praktisch

Yoga vindt plaats op de zondagen 5, 12, 19 en 26 juli en op 2, 9, 16, 23 en 30 augustus, telkens om 11 uur. Tai chi op de zaterdagen 4, 11, 18 en 25 juli en 1, 8, 15, 22 en 29 augustus, steeds om 10 uur. Ten slotte vinden de lessen zumba plaats op de zondagen 19 en 26 juli en 2, 9, 16, 23 en 30 augustus, altijd om 10 uur.

Omwille van de coronamaatregelen moeten deelnemers zich vooraf inschrijven via stefan.hameau@antwerpen.be. Deelnemers trekken sportieve kledij aan en brengen voor de yogasessie een matje of strandlaken mee. Ze moeten steeds de social distancing van 1,5 meter tussen elkaar respecteren, de handen en het materiaal ontsmetten voor en na het sporten en mogen het materiaal van anderen niet aanraken.

Deze sportsessies zijn ook terug te vinden op www.hoboken.be. Klik hier voor meer info.

 

Foto: ©Pixabay

%d bloggers liken dit: