Tijdelijke verkeersmaatregelen blijven gelden tot half september in Lier

Naar aanleiding van de heropening van de winkels op 11 mei werkte de stad Lier een actieplan uit met maatregelen om het winkelen voor de Lierenaars en Hooiktenaars zo veilig, vlot en optimaal mogelijk te laten verlopen. De winkels mochten hun deuren terug openen onder strikte voorwaarden en een tijdelijk mobiliteitsplan zorgde ervoor dat klanten, voetgangers en fietsers op straat maximaal de afstandsregel kunnen naleven. De handelaars blijven optimaal bereikbaar.

Ondertussen zijn de omstandigheden zijn nog steeds van die aard dat ‘social distancing’ belangrijk is. De coronacrisis is nog niet voorbij. Het college van burgemeester en schepen acht het daarom raadzaam om deze tijdelijke verkeersmaatregelen te verlengen tot half september. Zo krijgen fietsers en voetgangers maximaal ruimte om de ‘social distancing-regel’ in de hele zomerperiode en bij het begin van het nieuwe schooljaar te respecteren.

Volgende maatregelen blijven dus van kracht:

 • De Lijn gevraagd vermijdt tussen 11 en 18 uur de smalle Antwerpsestraat en volgt een omleiding via Lisperstraat en Anton Bergmannlaan.
 • De smalle Antwerpsestraat is tussen 11 en 18 uur voetgangerszone. Fietsers moeten stapvoets rijden en mogen de voetgangers niet hinderen, de enkelrichting blijft hier gelden. Bij grote drukte moeten fietsers afstappen.
 • De Antwerpsestraat tussen Kartuizersvest/Kolveniersvest en Kruisbogenhofstraat is ingericht als tijdelijk woonerf. Op deze manier krijgen klanten, voetgangers en fietsers meer ruimte. Verkeer rijdt er dan max. 20 km/uur, voetgangers mogen op straat wandelen.
 • Handelaars mogen géén losse reclameborden op de stoep plaatsen.
 • De wijk Volmolenstraat – Kloosterstraat – Bril – Kattenstraat is tijdelijk een woonerf zodat de voetgangers zich op de rijbaan mogen begeven en de nodige afstand kunnen bewaren.
 • Kom je met de fiets? Plaats je fiets altijd in een fietsenstalling. Fietsen tegen de gevel hinderen immers de doorgang voor voetgangers en wachtende klanten. Naast de huidige fietsenstallingen op de Grote Markt, in de Brouwerijstraat, Antwerpsestraat, Rechtestraat, … zijn er extra fietsenstallingen in :
  – Rechtestraat
  – Grote Markt: bestaande fietsenstalling(en) worden uitgebreid.
  – Kolveniersvest
  – Brede Antwerpsestraat

De toegang tot deze extra fietsenstallingen zal aangepast worden zodat ze toegankelijk zijn vanaf de rijweg.

Parkeren kan op wandelafstand van de Grote Markt en het stadscentrum. Gratis parkeren doe je op parkings De Mol, Zaat, Wallehof en parking Tramweglei (max. 5 uur gratis met ticket op weekdagen).

%d bloggers liken dit: