‘Blijf in je buurt’-boekje en gevarieerd zomeraanbod voor Wilrijkse kinderen

De zomervakantie gaat er dit jaar anders uitzien dan normaal. Opdat alle kinderen zich ook in eigen district kunnen vermaken, voorzien de Wilrijkse jeugddienst en het district in heel wat activiteiten. In het ‘Blijf in je buurt’-boekje vinden ze bovendien nog extra tips om te spelen in de eigen buurt. Er is ook extra aandacht voor de veiligheid: de Wilrijkse jeugdienst ondersteunt de scouts- en chiroverenigingen met pakketten met hygiënisch materiaal.

Districtsschepen voor jeugd Hans Ides: “Kinderen en jeugdverenigingen verdienen al onze aandacht na deze speciale periode. Vandaar dat we op korte tijd een heel intensieve en laagdrempelige zomer voor de Wilrijkse kinderen in elkaar hebben gestoken. Een hele zomer kunnen kinderen op een veilige manier bij ons terecht en ook voor de jeugdkampen doen we een extra inspanning door hen van alle mogelijk hygiënisch materiaal te voorzien.

Districtsburgemeester Kristof Bossuyt vult aan:  “Het is belangrijk dat onze Wilrijkse jeugd terug volop kan genieten van een meer dan verdiende zomervakantie, zeker in deze bijzondere corona-periode. Met het ‘Blijf in je buurt’-boekje speelt Wilrijk daar dan ook volledig op in.”

WILdebras: meer dan 100 jeugdactiviteiten

Zoals elke zomer voorziet de Wilrijkse jeugddienst in een activiteitenaanbod voor kinderen. Dat draagt vanaf dit jaar de naam WILdebras. Tussen 7 juli en 28 augustus vinden meer dan 100 activiteiten plaats, van knutselactiviteiten en filmvoorstellingen tot uitstappen. Daarbij worden de corona-maatregelen steeds gerespecteerd. De activiteiten van WILdebras richten zich hoofdzakelijk op kinderen tussen 4 en 12 jaar, maar dit jaar komen ook jonge tieners tot 14 jaar aan hun trekken. Inschrijven kan met een A-kaart via www.antwerpen.be/akaartjeugd.

Een ‘Blijf in je buurt’-boekje voor elk Wilrijks kind

Wilrijkse kinderen tussen 6 en 12 jaar houden bij de start van de zomervakantie het best de brievenbus in de gaten. Vanaf de week van 29 juni vallen de ‘Blijf in je buurt’-boekjes in de bus. In deze publicatie, ontwikkeld door de koepel voor Vlaamse jeugdcentra Bataljong vzw, geeft Dieter Coppens 60 ideeën om in de eigen buurt te spelen, bewegen en genieten. Wilrijk telt in totaal 3652 kinderen tussen 6 en 12 jaar, zij ontvangen allemaal hun eigen exemplaar van het doeboekje.

District ondersteunt jeugdbewegingen

Wilrijk telt 7 scouts- en 5 chiroverenigingen. Momenteel zijn deze volop bezig met de voorbereiding van de zomerkampen. Uiteraard komen daarbij heel wat extra corona-spelregels kijken. De Wilrijkse jeugddienst ondersteunt de jeugdverenigingen met gratis pakketten met hygiënisch materiaal. Elk pakket bevat onder meer mondmaskers, ontsmettingsspray, handgel en latexhandschoenen. De grootte van de pakketten is berekend op de omvang van de groep.

%d bloggers liken dit: