Gemeente trakteert jonge Edegemnaars op vakantie doe-boek

Eind juni krijgen alle Edegemse 6 tot 12 jarigen een blijf-in-je-buurtboekje in hun brievenbus bezorgd. “Om onze lagereschoolkinderen een fijn vakantiegevoel te bezorgen, schenken we hen een toegankelijk vakantie doe-boek boordevol ideeën om tijdens de zomermaanden te genieten, te spelen en te bewegen in eigen buurt”, zegt Lawrence Vancraeyenest, schepen voor jeugd.

In de zomer zullen vele gezinnen hun vakantie in eigen land doorbrengen. Ook tijdens deze coronatijden wil de gemeente Edegem ervoor zorgen dat kinderen zoveel mogelijk buitenspelen. Lawrence Vancraeyenest: “De Edegemse speelpleinwerking SPED kreeg al groen licht om dit jaar een geanimeerde speelzomer te organiseren. Daarnaast brachten we een zomerspecial uit van ons Edegem Magazine vol doe-opdrachten om je thuisvakantie nóg leuker te maken met onder andere fiets- en wandelroutes. Nu bieden we met dit prikkelend doe-boek vol activiteiten voor kinderen van 6 tot 12 jaar (en hun ouders) nog meer interactieve zomerinitiatieven aan.”

Het vakantie doe-boek in A5-formaat telt een 72-tal bladzijden en wordt uitgewerkt door externe partners Bataljong, BestinGraphics en Stratier. “Het boek staat boordevol spellen en ideeën om kinderen te inspireren leuke, originele en verbindende activiteiten te laten ontdekken”, zegt Lawrence Vancraeyenest. In totaal zullen er 1794 Edegemse 6 tot 12 jarigen aan het einde van de maand juni een vakantie doe-boek mogen verwachten via de post.

Extra initiatieven

De jonge Edegemnaren kunnen zich elke dag verwachten aan een coole tip of knotsgekke activiteit zoals de Olympische buurtspelen. Ze gaan met het doe-boek zelf volop aan de slag, maar de gemeente zal hen ook helpen om deze activiteiten nog meer te laten leven.

Zo zal de gemeente de actie uit het doe-boekje om een brief aan de burgemeester te sturen mee ondersteunen. Uit alle inzendingen van de doe-boekers zal de burgemeester iemand uitloten die effectief één dag burgemeester mag zijn. “Het boekje staat garant voor twee maanden speel-amusement, creatief plezier en nog meer verbinding tussen alle inwoners. Met dit doe-boek trakteren we onze inwoners op een heleboel inspiratie voor een fijne zomer”, besluit de schepen voor jeugd.

%d bloggers liken dit: