Boechout pakt uit met coronaproof zomeraanbod

Je hoeft geen uren te rijden om een leuke zomer te beleven. Dat bewijst Boechout met haar nieuwe zomeraanbod. De gemeente lanceert een nieuwe fietskaart #boechoutfietst, onthult midden juli een nieuwe Belpop-wandeling en organiseert in augustus verschillende gratis openluchtconcerten.

De gemeente lanceert onder andere een nieuwe fietskaart #boechoutfietst. Schepen van Toerisme Rudi Goyvaerts is enthousiast. “De 31 kilometer lange route neemt je mee langs de leukste plekjes in en rond onze gemeente. Denk maar aan de Melkkuip, landschapspark Grote Boshoek, de Steenen Molen, de nieuwe fietsbrug … We zijn er zeker van dat iedereen nog nieuwe dingen zal ontdekken in eigen dorp”, vertelt hij. De fietskaart is vanaf 1 juli gratis af te halen bij de vrijetijdsdienst, in de bibliotheek en in sportpark sneppenbos.

Ook nieuw vanaf 16 juli is de Belpop-wandeling. “Die wandeling leidt je langs unieke stukjes Belpop-geschiedenis in Boechout”, zegt de schepen. “Jimmy Dewit en Jan Delvaux van Belpop Bonanza voorzien op tien plaatsen in Boechout een QR-code. Wie de route volgt, kan de QR-codes scannen en zo het muzikale verhaal achter een bepaalde plek ontdekken via een video- of audiofragment.” De nieuwe wandeling wordt officieel ingehuldigd op donderdag 16 juli. Vanaf dan is de route te vinden op www.boechout.be of bij de vrijetijdsdienst.

Gratis openluchtconcerten

“Deze zomer zal je ook van cultuur kunnen genieten in Boechout, want we organiseren voor het eerst openluchtconcerten op het Wiebelplein. We bekijken in de loop van de zomer nog hoe we dit concreet zullen organiseren, want de social distancing blijft natuurlijk belangrijk”, benadrukt Rudi Goyvaerts. De concerten gaan door op donderdag 13, 20 en 27 augustus met optredens van indie-pop band Noa Lee, de Gentse bluesmuzikant Guy Verlinde en pianist Poltrock. De concerten zijn gratis en beginnen steeds om 20.30 uur op het Wiebelplein (Konijnenbergstraat 1, Boechout).

Straatfeesten en wedstrijd

En om het allemaal nog gezelliger te maken, kunnen inwoners een straatfeest of speelstraat organiseren. “Ook dit moet gebeuren met de nodige social distancing. Daarom vragen we altijd eerst contact op te nemen met de vrijetijdsdienst. Met de hulp van de evenemententool bekijken we dan of een straatfeest al dan niet kan doorgaan”, legt Rudi Goyvaerts uit. Voor kinderen tot en met 12 jaar ontwikkelde de gemeente nog twee soorten zomerpakketten. Eentje met knutselmateriaal voor € 2 en eentje met speelgoed voor € 5.

Uiteraard zijn er nog heel wat andere dingen die je kan doen in Boechout. Zo is er de fietskaart van de Zuidrand met vijf fietslussen waarvan er eentje start aan sportpark Sneppenbos in Boechout. Verder zijn er nog de bestaande wandelingen zoals het Millegempad of de George van Raemdonckwandeling. “We dagen iedereen uit om aan het einde van de zomer alle wandelingen gedaan te hebben. Daarom zetten we om de twee weken een wandeling in de kijker op de Facebookpagina van de gemeente. En bovendien valt er een leuke prijs te winnen voor iedereen die een foto deelt van z’n wandeling op Facebook of Instagram met de hashtag #boechoutbeweegt”, besluit Rudi Goyvaerts.

%d bloggers liken dit: