Toeristisch seizoen 2020 Visit Lier

Bij de start van het nieuwe zomerseizoen presenteert Visit Lier nieuwe edities van haar succesvolle producten voor individuele bezoekers: Proeftoer en Cycling Dinner! Een zomer boordevol prachtige activiteiten, perfect ook voor een vakantie in eigen stad/land.

PROEFTOER

De proevertjestocht neemt je mee door de stad en op zoek naar heerlijke hapjes en drankjes. Zo combineer je de ontdekking van het Liers historisch erfgoed met zalig genieten van diverse smaken. Op wandelafstand van elkaar vind je negen deelnemende handelszaken waar lekkere proevertjes klaarstaan. Nieuwe partners voor deze derde editie zijn Rosario in de Eikelstraat en Bakkerij Hendrickx in de Antwerpsestraat. Proeftoer wordt voorgesteld in een handig boekje met 9 ruilbonnen die je inwisselt voor: 1 stukje speciale kaas, 1 schapenkoppraline, 1 shot limoncello, 1 giant cookie, 1 puntzakje frieten, 1 pintje van de wisseltap, 1 Liers Vlaaike, 1 ijsje en 2 schapenkoppenkoekjes. De bijgesloten stadsplattegrond wijst je de weg.
De ruilbonnen blijven geldig tot 31 maart 2021. Het degusteren van al dat lekkers kan je prima spreiden over meerdere bezoeken aan Lier.

Proeftoer is te koop bij Visit Lier aan 9,95 euro.
www.visitlier.be/eten-drinken/proeftoer/proeftoer

CYCLING DINNER
Voor deze 11de editie tekent Visit Lier een nieuwe culinaire fietstocht uit naar Halle-Zoersel. Deze route neemt je mee door de groene regio van de Kempen langs waterlopen, bossen en de antitankgrachten. Fervente fietsers hebben de keuze tussen twee parcoursen, ook de tocht van vorig jaar naar Heist-op-den-Berg kan je dit jaar hernemen. Je krijgt een fietskaart mee en vouchers die je in de restaurants overhandigt.

Je start met een ontbijt op de Grote Markt. Daarna fiets je van gerecht naar gerecht. De soep, het hoofdgerecht en het dessert worden geserveerd op verschillende locaties tijdens de ontspannende verkenning van de regio.

Ook dit jaar zijn er prijzen te winnen. Los enkele vragen op of maak leuke foto’s tijdens je fietstocht.

De Cycling Dinner-fietstochten lopen tot 4 oktober:

  • Lier – Halle-Zoersel – Lier, 48 km,  van woensdag tot zondag
  • Lier – Heist-op-den-Berg – Lier, 55 km,  op woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag

Omwille van de coronarichtlijnen wordt vooraf reserveren sterk aanbevolen. Het aantal deelnemers op zondag wordt momenteel ook beperkt tot 50 fietsers per route.

Prijs per persoon 35 euro/20 euro voor kinderen tot 10 jaar.

www.visitlier.be/doen/fietsen/cycling-dinner

AANPASSING GROEPSAANBOD
Samen met de Lierse gidsenbond Argus werkte Visit Lier aan een veilig en aangepast groepsaanbod waarbij de coronarichtlijnen van Toerisme Vlaanderen worden toegepast en waar nodig bijgestuurd. Later dit jaar stellen we een fietstocht en een muzikale wandeling voor.

BROCHURES
Deze gratis brochure kan je digitaal opvragen of op komen halen bij Visit Lier.
‘Lier voor Groepen’: in een handig overzicht krijg je de verschillende themawandelingen te zien die werden uitgewerkt door Visit Lier en de Lierse gidsen, maar krijg je ook zicht op de activiteiten en attracties die je zelf kan ontdekken. Bekijk dit aanbod op: www.visitlier.be/groepen/dagtrips.

ZOMERWANDELINGEN
De Lierse gidsenvereniging Argus organiseert van 30 juni tot 30 augustus driemaal per week stadswandelingen onder de naam ‘En het zal zomeren in Lier’.

Deze korte wandelingen duren één uur en tonen de hoogtepunten in het historische centrum van Lier. Een smaakmaker voor de toeristen én Lierenaars.

De gidsbeurten gaan op drie vaste dagen per week en in meerdere talen door:

  • Dinsdag: Nederlands en Duits
  • Zaterdag: Nederlands en Frans
  • Zondag: Nederlands en Engels

De wandelingen zijn te reserveren bij Visit Lier en kosten 5 euro per persoon.
Start om 14 uur aan de trappen van het stadhuis op de Grote Mark.

ZONDAGSWANDELINGEN

De thematische zondagswandelingen zullen opstarten vanaf september. Inschrijven bij Visit Lier.

  • 20/9 fietstocht ‘Lier groeit’: Een rit door de straten, langs het water en in een stukje natuur aan de stadsrand. Op veertien stopplaatsen vertelt de gids verhalen over de stadsontwikkeling vroeger en nu.
  • 11/10 Street art-wandeling Lier Up: Ontdekt street art op kleurrijke muren in het centrum in dit project van Lierenaar Joachim.
  • 15/11 Lekker Lier: De gids begeleidt je naar een degustatie van Lierse bieren, jenevers of Vlaamse landwijnen uit Boechout. Daarna volg je de gids voor een korte stadswandeling, waarna je kan genieten van een 3-gangenmenu op restaurant.

MET HET GEZIN NAAR HET MUSEUM

Ontdek en beleef deze zomer originele familieactiviteiten in het stadsmuseum (F. Van Cauwenbergstraat 14)! Tussen de kunstwerken liggen verschillende doe-plekken op je te wachten: (prenten)verhalen verzinnen over Lier, een schaduwtheater maken met de reuzen, je eigen wollen draad spinnen, het struifvogelspel spelen, de Lierse kantsteek uitproberen, de wereld van de mammoet verkennen, …  Bij aankomst in het museum krijgt elke familie een plattegrond. Daarop staan verschillende doe-plekken aangeduid en uitgelegd. Welkom vanaf 7 juli, van dinsdag tot en met zondag tussen 10 en 17 uur.

Om een veilig bezoek te garanderen is reservatie aanbevolen via 03 8000 396 of stadsmuseum@lier.be. Kinderen tot 18 jaar bezoeken het museum gratis, Lierenaars en houders van de museumpas ook.

Het familieaanbod loopt tijdens schoolvakanties en weekends.

POETISCHE WANDELING

Stadsmuseum Lier vraagt regelmatig aan een kunstenaar om een interpretatie te geven aan ‘Schoon Lier’. Na de fotoreeks van Herman van den Boom is het de beurt aan auteur Tom Marien en dichter-illustrator Lies van Gasse. Zij creëerden het groeigedicht ‘Het pad van de kat’, over verborgen groene Lierse parels, gezien door de ogen van een kat. De indrukken tijdens hun ontdekkingstochten brachten ze samen in een gedicht, verhalen en illustraties, die tussen juli en september in 5 episodes verschijnen. Je kan per episode een poster met de wandeling afhalen aan het museum . Wie de 5 posters verzamelt, krijgt op de achterzijde het volledige gedicht te lezen. Tegelijkertijd zet Lies van Gasse elke twee weken een deel van het gedicht op een museummuur. De evolutie kan je volgen op de website of social media van het stadsmuseum. www.stadsmuseumlier.be

Tijdens de zomerperiode (tot 31 oktober) is Visit Lier 7/7 dagen open.

Visit Lier
Grote Markt 58
tel. 08 8000 555
info@visitlier.be
www.visitlier.be
instagram: @visitlier

 

%d bloggers liken dit: