Buurtrestaurant heropent met avontuurlijke speeltuin in de gemeente Boom

Het buurtrestaurant ‘De tuin van de kleine chef’ heeft niet stilgezeten de voorbije maanden. De Boomse kinderen kunnen er sinds 16 juni niet alleen opnieuw met hun ouders komen genieten van heerlijk gezond eten, maar ook van de volledig vernieuwde tuin én een terras.

Sinds 2016 vind je in de Kerkhofstraat in Boom een buurtrestaurant waar gezinnen met kinderen gezond en betaalbaar kunnen komen eten. De voorbije jaren kon je hier alleen binnen eten en hadden de kinderen ook al een leuke speelhoek, maar vanaf nu kunnen ze zich ook buiten uitleven. Er werd sinds begin dit jaar heel hard gewerkt in de tuin. De vroegere tuin werd leeggemaakt en er werd een avontuurlijke en duurzame speeltuin geïnstalleerd.

Dankzij een subsidie van C&A foundation, die duurzame projecten voor kinderen in kansarmoede steunt, kon het lokaal bestuur een heus speelparadijs voor kinderen bouwen met gerecupereerd materiaal en enkele leuke nieuwe zaken. De groendienst en technische dienst van het lokaal bestuur gingen aan de slag met rioolbuizen en bomen en maakte een hindernissenparcours dat ongetwijfeld gesmaakt zal worden door de kinderen. De brede klimwand en het buitenkeukentje zijn nieuw aangekocht en vullen de gerecycleerde elementen perfect aan.Tegelijk werd er ook een terras aangelegd waar de Boomse gezinnen bij mooi weer buiten kunnen genieten van de betaalbare gerechten van chef Tijl. Het buurtrestaurant is open op dinsdag- en donderdagavond en woensdagmiddag. De menukaart vind je elke week op https://www.facebook.com/detuinvandekleinechef/ Kwetsbare gezinnen kunnen in het buurtrestaurant aan voordeel tarief eten, maar iedereen is er welkom.

%d bloggers liken dit: