‘Rupelse kunst aan het raam’

Midden juni werd aan inwoners van Hemiksem, Schelle en Niel gevraagd om deel te nemen aan “Rupelse kunst aan het raam”. Dit initiatief van IVEBICA Hemiksem-Schelle-Niel (Intergemeentelijke Vereniging voor Bibliotheekwerking, Cultuur en Academie voor Deeltijds Kunstonderwijs) wil ervoor zorgen dat zoveel mogelijk creatieve inwoners met hun eigen werk naar buiten komen: beeldhouwwerk, schilderijen, fotografie, kantwerk, gedichten enz.

De inschrijvingsperiode voor de eerste expositieperiode is intussen afgesloten en komende zaterdag 4 juli gaat de kunstroute open. Je kan vanaf die dag alle informatie over de route online vinden op www.ivebica.be . Aan het raam van elke deelnemer hangt ook een kaartje met de andere deelnemende kunstenaars in de gemeente.

De initiatiefnemers noemen de eerste inschrijvingsperiode met werken op 42 locaties alvast een succes. “Naast enkele gekende kunstenaars uit onze gemeenten, nemen vooral ook veel onbekende talenten deel en daar is het ons om te doen. IVEBICA wil weten wie er allemaal in onze gemeenten creatief bezig is en vooral ook: binnen welke disciplines.”

De huidige expo loopt t.e.m. 9 augustus en dat is meteen ook de deadline om zich in te schrijven voor het tweede luik van “Rupelse kunst aan het raam” dat zal aanvangen op 15 augustus. Informatie over het project en een inschrijvingsformulier om in de volgende periode tentoon te stellen, zijn te bekomen bij de cultuurdienst via cultuur@ivebica.be.

%d bloggers liken dit: