Zomerendfeesten Hove zouden in afgeslankte vorm toch doorgaan

Door corona zijn er vele activiteiten over heel het land afgelast of uitgesteld naar volgend jaar. Massamanifestaties zijn in heel het land tot 1 september 2020 verboden. Ook in Hove.

De Zomerend-feesten 2020 zouden doorgaan in een afgeslankte vorm. Deze feesten zijn een initiatief van de Hovese Middenstandsvereniging en zij krijgen hiervoor materiële en financiële steun van het gemeentebestuur. Normaal was deze activiteit gepland voor het weekeinde van vrijdag 28 en zaterdag 29 augustus. Maar dit valt nog in de periode dat massa manifestaties verboden zijn.

Dit jaar zullen de Zomerend-feesten in een kleiner formaat en andere vorm doorgaan. Hoe ? De organisatoren denken in de vorm van een jaarmarkt met lokaal talent. Deze manifestaties mogen terug plaatsgrijpen vanaf 1 augustus. Men wenst een massale toestroom van bezoekers te vermijden. Mogelijk zal men het op één dag feesten houden i.p.v. de jaarlijkse tweedaags. Ook minder arbeidsintensief. De organisatoren zijn nog in volle bespreking over het concept en zullen later meer praktische informatie geven.

%d bloggers liken dit: