Theater aan Twater en Ubuntu Festival afgelast, Bar Hasart blijft open

De vijftiende editie van Theater aan Twater in Boom gaat niet door. Ook die andere publiekstrekker in Boom, Ubuntu Festival, heeft beslist om de editie van 2020 af te gelasten. Beide organisaties baten wel nog tot eind augustus Bar Hasart in het park uit.

In april beslisten De Kaaimannen, de organisatoren van Theater aan Twater, om het jaarlijkse internationale straattheater-evenement te verschuiven naar 5 en 6 september. “In het laatste ministerieel besluit staat plots dat we tien in plaats van vier vierkante meter per persoon ter beschikking moeten stellen. Dat betekent maximaal duizend bezoekers, wat niet rendabel is.

Onze onkosten aan contracten, vliegtickets, enzovoort lopen op tot meer dan 15.000 euro”, zegt Peter De Ridder, voorzitter van de vzw De Kaaimannen. Door deze nieuwe wending valt het doek over onze editie van 2020. Wie al een ticket voor Theater aan Twater heeft gekocht, kan dat gewoon gebruiken voor de volgende editie, die hopelijk in juni 2021 kan plaatsvinden.

%d bloggers liken dit: