Wilrijkenaar geeft lokale plastic nieuw leven met behulp van 3D-printers

Lokale plastics recycleren om daarna te hergebruiken als grondstof voor 3D-printers. Dat is het concept van Prachtig Plastics, een initiatief van Wilrijkenaar Glenn Van Roey. Zo maken we nieuwe, duurzame producten en geven we plastic een nieuw leven.

Plasticvervuiling is wereldwijd een groot probleem. Glenn Van Roey wil een deel van de oplossing zijn en start daarom met Prachtig Plastics: een project dat plastic wil verzamelen, vermalen en hergebruiken als grondstof voor 3D-printers en nieuwe, duurzame producten te ontwikkelen.

Een eerste ontwerp heeft hij al: motorkoffers voor fietsen. “Bakfietsen zijn erg populair, maar niet iedereen heeft plaats om er één in huis te halen”, vertelt de Wilrijkenaar.

%d bloggers liken dit: