Wijkteams controleren op overlast in Antwerpen

Verschillende wijkteam trokken dit weekend op pad om verschillende vormen van overlast (sluikstort, drugs,…) te bestrijden.

De frappantste vaststelling deed het wijkteam van de Unolaan ter hoogte van het Van Deynseplein. Er waren op zaterdag heel wat kinderen en jongeren aanwezig om te genieten van de zon toen een voertuig aan hoge snelheid uit de Van Dornestraat kwam gereden en met gierende banden de Van Deynsestraat inreed. Het wijkteam kon het voertuig enkele straten verder staande houden. De bestuurder was 17 jaar en beschikte uiteraard slechts over een voorlopig rijbewijs. Gezien het levensgevaarlijk rijgedrag van de man werd zijn wagen in beslag genomen en werd zijn rijbewijs meteen ingetrokken. Het wijkteam nam tijdens dezelfde controleactie ook nog cannabis in beslag bij twee personen in het Rivierenhof.

In Berchem sloot het wijkteam een café dat voor heel wat overlast zorgde in de De Villegasstraat. Er werd rondom het café regelmatig drugs gebruikt en de uitbaatster schonk sterke drank zonder vergunning. De zaak werd voorlopig verzegeld.

Het wijkteam van de Stuivenbergwijk nam bij 5 personen drugs in beslag tijdens een gelijkaardige controle. 2 sluikstorters kregen ook een boete, alsook 3 wildplassers in Park Spoor Noord. 2 gecontroleerde personen bleken geseind te staan.

Het wijkteam van de Junostraat schreef 21 parkeer- en verkeersboetes uit in hun werkgebied.

In Hoboken tot slot nam het wijkteam bij 6 personen gebruikershoeveelheden drugs in beslag. Er werd een vlindermes in beslag genomen en een geseinde minderjarige gevat. 5 koeriers werden gecontroleerd, 3 van hen waren niet in orde met hun arbeidstijd en aanmelding.

 

%d bloggers liken dit: