Rumst Zomert – als je van verrassingen houdt

We blijven allemaal wat dichter bij huis deze zomer. Het ideale moment om Rumst te herontdekken en weer te beseffen in wat voor prachtig dorp we wonen. Rumst heeft heel wat voor jou in petto deze zomer. Onder de noemer “Rumst Zomert” kan je genieten van een aanbod voor alle leeftijden én een paar unieke verrassingen.

De zomer in Rumst gaat van start op 13 juli en eindigt op 13 september. “Twee maanden lang zorgen het lokaal bestuur van Rumst, verenigingen, bedrijven en inwoners voor een heel scala aan activiteiten. Vervelen zal er niet in zitten deze zomer,” vertelt burgemeester Jurgen Callaerts (N-VA). “Er zijn éénmalige evenementen maar ook activiteiten die je de hele zomer kan doen of plekjes die je kan bezoeken.”

“Zo kan je de hele periode gratis een origineel baksteendoolhof bezoeken op de terreinen van Wienerberger. Het doolhof vormt met de grote pakketten baksteen van 1,60 meter hoogte en de oppervlakte van 400 m² een spannende ontdekkingstocht, in het bijzonder voor kinderen,” vertelt schepen voor evenementen Geert Van der Auwera (CD&V).

Vanaf 1 augustus kan je deelnemen aan een schattenzoektocht. Je trekt eropuit in onze gemeente en gaat op zoek naar codes die je moet invullen in een coderaster. Door het coderaster te kraken vind je een mobiel nummer, dat je moet bellen voor een nieuwe opdracht. Het tweede deel van de codes moet je gebruiken om op het internet de locatie van de schat te vinden. Geschikt voor alle leeftijden en gratis.

Bezoek vanaf 1 augustus ook zeker de bijzondere expo in het park van Rumst. Je kan er in open lucht werk zien van lokale kunstenaars in combinatie met de creatieve uitspattingen van de jongeren op de gemeentelijke jeugdkampen.

Wie op zoek is naar eeuwige roem of minstens enige spanning, moet zich absoluut inschrijven voor Gotcha. Met een waterpistool en een naam en adres in de hand sluip je door de gemeente om je doelwit te elimineren. Tegelijkertijd vorm je ook zelf een potentieel slachtoffer… wie als laatste overblijft is de grote winnaar. Gotcha start op 1 augustus en eindigt uiterlijk op 13 september. Schrijf je gratis in voor 24 juli!

Met de gastronomische fietstocht Hapje Tapje Trapje kan je de wat rustigere toer op. Je fietst langs mooie plekjes in de gemeente en onderweg kan je je dorst lessen of een hapje eten in één van de Rumstse horecazaken. Voor 10 euro koop je op het gemeentehuis een voordeelpakket met de fietsroute en jetons voor drank en hapjes in de deelnemende zaken.

Laat je ook eens verleiden tot de éénmalige, unieke zomeractiviteiten. Reserveer daarvoor alvast je zomerse donderdagen. “Op 23 juli starten de Rumstse verrassingsevenementen. Het concept is simpel – je koopt een ticket maar je weet op voorhand niet waarvoor. Het enige wat zeker is, is dat het evenement op een unieke locatie plaatsvindt en we een straffe reeks artiesten hebben weten strikken,” vertelt Wendy Weckhuysen (CD&V), schepen bevoegd voor cultuur.

Op de dag van het evenement ontvang je een mailtje van ons met daarin de locatie. En als je daar toekomt, dan ontdek je wat we die dag voor jou in petto hebben. Reserveer alvast deze data in je agenda: 23 juli (deze datum is vooral gericht op 16-26-jarigen), 6 augustus, 20 augustus en 3 september. Bestel snel je ticket, je wil het niet missen. Een ticket kost 7 of 15 euro, afhankelijk van de datum. Hou vervolgens de gemeentelijke communicatiekanalen in de gaten, waarin we gaandeweg een tipje van de sluier lichten.

Er zijn ook evenementen gepland die minder mysterieus zijn, maar daarom niet minder verrassend. Vaak worden deze samen met Rumstse verenigingen of inwoners georganiseerd. Zij staan ingepland op 16 juli, 30 juli, 13 augustus, 27 augustus en 10 september. Op 16 juli kan je gratis deelnemen aan een mindful walk. Schrijf je in en maak tijdens het wandelen in de natuur kennis met mindfulness- & ademhalingstechnieken. Op 30 juli vertelt de Verhalenkat boeiende verhalen aan kinderen. Op 13 augustus kan je genieten van een concert van Niveau-Chapeau.  Clac brengt op 27 augustus een percussiesessie in het zomercafé aan museum Rupelklei. Voor elk van deze gratis activiteiten moet je inschrijven.

Op 13 september sluiten we de zomer in schoonheid af met de plattelandsmarkt, in combinatie met Open Monumentendag en Rondje Rumst.

Voor het volledige programma van Rumst Zomert neem je een kijkje op www.rumst.be/rumst-zomert. Of nog beter, schrijf je meteen in of bestel een ticket. En geniet van de warme zomer in Rumst!

%d bloggers liken dit: