Controles op fietsers en bromfieters

Het verkeersondersteuningsteam van de regio Zuid controleerde in Wilrijk, Hoboken en het Kiel op het rijgedrag en de uitrusting van fietsers, speed pedelecs en bromfietsers. Concreet werd een toezicht gehouden aan het Hof van Mols, het Jef Van Lindenfietspad, het Ringfietspad en het Nachtegalenpark.

3 fietsers die met de gsm in de hand rondreden kregen een boete. Een motorrijder die door het Hof van Mols reed werd ook beboet. Hij was ook niet in orde met de verplichte kledij. Eén motorrijder reed rond op slippers en met een gewoon t-shirt. Hij reed ook rond op een fietspad waar geen motorvoertuigen op toegelaten zijn. Hij werd geverbaliseerd en wandelde met de motor aan de hand verder. Enkele ogenblikken later zat hij al terug achter het stuur van zijn motor, dus werd hij opnieuw beboet. Op een andere motor waren zowel de bestuurder als de passagier niet in orde met hun beschermende kledij.

Een bromfiets die op de rollen veel te hoge snelheden haalde, werd in beslag genomen. Het team beboette ook 8 foutparkeerders en een personenwagen die tegen de richting door een enkelrichting straat reed. De bestuurder en zijn passagiers (waaronder 2 zeer jonge kinderen) waren allemaal geen drager van de gordel. Ook dit gevaarlijke gedrag werd beboet.

Tot slot werden ook 10 kinderfietsen aan een kwaliteitscontrole onderworpen. De flinke kinderen kregen een attentie van de politie wanneer hun fiets helemaal in orde was.

%d bloggers liken dit: