Vlinderwandeling in de Reukens in Aartselaar

Dagvlinders vormen belangrijke indicatoren voor de kwaliteit van ons leefmilieu. Helaas doen ze het lang niet zo goed en gaan veel soorten achteruit. Om dit te documenteren vormen cijfers, verzameld door vrijwilligers een belangrijke bron van informatie. Daarom organiseert Natuurpunt elk jaar vlindertellingen. Bedoeling is in de loop van de maand juli de vlinders in je tuin te tellen. Bekijk de Natuurpuntwebsite www.vlindermee.be. Via deze site kan je trouwens een gratis vlinderkaart aanvragen en allerlei tips lezen hoe je tuin vlindervriendelijk te maken. Maar wij gaan eind juli traditiegetrouw ook eens kijken welke vlinders er in De Reukens in Aartselaar allemaal hun thuis gevonden hebben. En natuurlijk gaan we de waargenomen vlinders tellen en doorgeven op de vlindersite.

Afspraak op zondag 26 juli om 14 u aan de picknickbank op het Reukenspad (ingang via Langlaarsteenweg naast nummer 89) in de gemeente Aartselaar. Einde is voorzien om 16 u. Afhankelijk van de op dat moment geldende veiligheidsmaatregelen, dienen deelnemers van 12+ een mondmasker mee te brengen. Meer info over dit alles is te vinden op het nummer 0476/33 79 36 of stuur een mail naar ria.thys@telenet.be of kijk snel op de website www.natuurpunt.be/agenda.

Inschrijven is wel noodzakelijk.

%d bloggers liken dit: