Korte bloemenhulde aan het monument is het slotstuk van de nationale feestdag in de gemeente Hove

Het is in Hove een traditie geworden dat er de zondag na 21 juli een eucharistieviering plaatsvind in de Sint-Laurentiuskerk. Nadien volgde een bloemenhulde aan het monument op de hoek van de Geelhandlaan en het Sint Laureysplein. Dit was gisteren niet anders. Wat wel anders was is dat de bloemenhulde en de toespraken aan het monument heel erg kort waren door de Covid -19 maatregelen.

Enkel een kort woordje van de voorzitter van de Koninklijke Nationale Strijdersbond Eddy Beyens. Nadien volgde een korte bloemenhulde door enkele politieke partijen en het Hovese schepencollege. Ook geen nationale hymnen die normaal worden gebracht door de Koninklijke Harmonie Sint-Laureys en geen stoet van de kerk naar het monument. De coronamaatregelen lieten dit alles dit jaar niet toe. Enkelen tientallen toeschouwers kwamen toch een kijkje nemen.

%d bloggers liken dit: