Atletiekpiste in Lier krijgt duurzame LED-verlichting

De verlichting op de atletiekpiste in de stad Lier is aan vernieuwing toe. De huidige verlichting zorgt voor een zeer hoog elektriciteitsverbruik. Dit verbruik kan merkelijk gereduceerd worden door het vervangen van de bestaande verlichting door LED-verlichting. Voor hetzelfde aantal branduren zal met LED-verlichting het energieverbruik halveren. Bovendien garandeert de nieuwe verlichting een veel betere spreiding en uniformiteit van het licht op de piste en het middenterrein. Het vooropgestelde lichtniveau is 150 lux.

De kostprijs bedraagt 36.179,00 euro incl. BTW. De vervanging staat in het najaar op de planning.

Het installeren van LED-verlichting op openbare plaatsen kadert in de visie van de stad om slimmer om te gaan met energie en in de ambitie om de stedelijke diensten tegen 2030 klimaatneutraal te maken. Eerder kregen al verschillende straten en de stadsvesten openbare LED-verlichting en werden de oude armaturen voor onder andere de aanstraling van de Zimmertoren door LED-verlichting vervangen.

 

Foto: ©Pixabay

%d bloggers liken dit: