Dealen in het struikgewas in Berchem

Recent liepen er bij het wijkteam Centrum meldingen binnen rond drugsoverlast in de buurt van het station van Berchem. Het wijkondersteuningsteam heeft er vrijdag toezicht gehouden. En met succes. Tijdens het toezicht viel een jongeman op omdat hij zich zenuwachtig gedroeg in het parkje vlakbij het station. De inspecteurs konden flarden van het gesprek opvangen en het leek alsof hij met iemand op die plek had afgesproken. Op een bepaald moment verdween de man in de struiken. Het team volgde de verdachte en enkele minuten konden ze een transactie zien gebeuren met een andere jongeman, wat verderop in de struiken. De beide verdachten zijn meteen staande gehouden. De eerste verdachte die in beeld kwam, gaf meteen toe dat hij net cocaïne gekocht had. De verkoper ontkende dat hij iets verkocht zou hebben en hield het erop dat hij op die plaats een sigaretje kwam roken. De politie nam beiden mee naar het bureau. Zowel bij de koper (35) als bij de vermoedelijke verkoper (26) vond de politie enkele gebruikershoeveelheden cocaïne. De vermoedelijke dealer bleef gearresteerd en werd door de onderzoeksrechter aangehouden.

 

Foto: ©Politie Antwerpen

%d bloggers liken dit: