Sander en CD&V misbruiken corona om politiek spelletje te spelen in Kontich

De oppositiepartijen CD&V en Dorpslijst Sander vragen om de gemeenteraad van Kontich dringend bijeen te roepen zodat de burgemeester kan toelichten hoe de coronacrisis verliep en kan verantwoorden welke maatregelen en verordeningen hij uitvaardigde vanuit zijn functie als burgemeester.

Gemeenteraadslid Joost Filet (Dorpslijst Sander): ‘ Specifiek rond de blokkade van het kamp van Chiro Waarloos, stellen vele raadsleden zich vragen. Maar ook alle andere maatregelen die de burgemeester uitvaardigde vragen om toelichting. Dit debat moet dringend worden gevoerd binnen de gemeenteraad want dit kan niet wachten tot de eerstvolgende geplande raadszitting van maandag 21 september.’

Eén derde van de zittinghebbende gemeenteraadsleden kunnen samen verzoeken om de gemeenteraad samen te roepen. De Kontiche fracties van dorpslijst Sander en CD&V komen aan dit aantal. ‘ Filet: ‘Wij verwachten de uitnodiging voor deze extra gemeenteraad die zou kunnen doorgaan op maandag 17 augustus.’‘

Zover is het nog niet. Burgemeester Bart Seldeslachts (N-VA): ‘Een gemeenteraad roep je enkel bij elkaar om beslissingen te nemen. Hier dient geen enkele beslissing te worden genomen. Eventueel zouden we een gemeenteraadscommissie bij elkaar kunnen roepen. Daar kan dan de nodige informatie worden verstrekt. Morgen, op het college, zullen we bekijken of hun vraag daarvoor ontvankelijk is maar iedereen bij elkaar krijgen, in volle vakantieperiode , lijkt me niet meteen evident.’

‘Wij hebben gecommuniceerd langs de officiële kanalen van de gemeente. Op facebook werd een informatief filmpje 18 000 keer bekeken. Indien ze het nu nog niet weten… En uiteraard ben ik bereid om nog toelichtingen te geven Ik heb vragen gekregen van Marjan De Nayer van Dorpslijst Sander en van Felicia Van Thuyne van CD&V. Daar heb ik probleemloos op geantwoord.’

‘Ik vind het bijzonder erg dat deze partijen nu, tijdens de zwaarste crisis die ons land doormaakt, mijn kop willen. Dat de Chiro van Waarloos geen toestemming kreeg om haar kamp te organiseren in Lille – en andere verenigingen wel – is toch niet mijn fout. Het is de burgemeester van Lille die daarover beslist. Ik niet.’

Groepsleider Evert Horemans van Chiro Waarloos wijst helemaal niet met de vinger naar de burgemeester. ‘Wat er over onze hoofden is gezegd daar bemoeien we ons niet mee en nu stappen we zeker niet mee in een politiek spelletje. Uiteraard hadden we op dit moment liever in Gierle of Loppem gezeten maar het is eens iets anders: een kamp op je eigen terrein.’

‘De dag voor het kamp hebben wij hier uren samengezeten met de burgemeester en 30 mensen van het gemeentebestuur hebben ons komen helpen om dit kamp op te bouwen. Uiteindelijk hebben we nog nooit op zo’n mooie locatie gezeten. Al de perikelen van voordien zijn we vergeten. En mag ik nu verder doen want ik ben leiding aan het geven?’ (Antwerps Persbureau)

 

%d bloggers liken dit: