Drive-in-cinema in Aartselaar afgelast, wel wandeling rond Olympische Spelen

Wegens de corona-maatregelen is de geplande drive-in cinema van zaterdag 22 en zondag 23 augustus in Aartselaar geannuleerd. Rekeninghoudend met de huidige richtlijnen kunnen de organisatoren deze filmvertoningen niet correct organiseren. Op dit outdoor event werden meer dan 200 bezoekers verwacht.

Als je een ticket bestelde, word je persoonlijk gecontacteerd door een medewerker van het cultureel centrum. Wanneer je al betaalde, wordt dit bedrag terug gestort. De organisatoren hopen op je vertrouwen en geduld voor de verwerking van al deze betalingen en administratie.

De Heemkundige Kring Aartselaar en de kalligrafiegroep ‘Die Scoone Letter’ werkten met de steun van de cultuurraad en de sportraad samen een buitententoonstelling uit als herdenking aan de Olympische Spelen. Deze vonden 100 jaar geleden plaats in Antwerpen. Het resultaat daarvan is te bewonderen aan de hand van kalligrafische teksten en foto’s op grote canvasdoeken, tentoongesteld langs een wandelcorridor tussen de Bib en het lokaal van de Heemkundige Kring Aartselaar. Het traject kan individueel door iedereen te voet worden afgewandeld. De expo loopt van nu vrijdag 14 augustus tot en met dinsdag 15 september. Groepsbezoeken met een heemkundige gids kunnen worden aangevraagd na afspraak via rene.beyst@scarlet.be.

 

Wist je dat atleten van over de hele wereld tijdens die Olympische Spelen zelfs in Aartselaar streden om een gouden, zilveren of bronzen medaille?

Wil jij nu, 100 jaar later, je vrienden ook eens uitdagen voor een sportief duel of je kennis over sport en de Olympische Spelen testen? Ontdek de vijftien opdrachten langs de tentoonstelling. Haal je deelnameformulier voor het olympisch parcours af aan de balie van de Bib tijdens de openingsuren. Wie het ingevuld afgeeft in de Bib voor maandag 31 augustus maakt kans op een leuke prijs. Deze activiteit is voor kinderen.

Na een wat valse start in mei, doet het cultureel centrum begin september een tweede poging om het seizoen ’20-’21 op gang te trekken. Men bereidt zich voor op een seizoen waarin ‘kleinschaligheid’ en ‘flexibiliteit’ de rode draad zullen vormen en waarin men mogelijk met nog wat wijzigingen zal worden geconfronteerd.

 

Vanaf begin september kan je tickets bestellen voor de voorstellingen die staan geprogrammeerd tot en met zaterdag 31 oktober. De ticketverkoop voor podiumvoorstellingen worden per maand geopend. Dit betekent dus dat je vanaf begin oktober je tickets kan bestellen voor voorstellingen die in oktober en november zullen plaats vinden. Door op deze manier te werken, wil men je up-to-date kunnen informeren over het aanbod. Praktische info over de ticketverkoop vind je via https://www.cultureelcentrumaartselaar.be/algemene-informatie-seizoen-2020-2021.. Nieuwsgierig naar het aanbod? Neem alvast een kijkje op https://www.cultureelcentrumaartselaar.be/..(Antwerps Persbureau)

 

 

%d bloggers liken dit: