Gemeente Kontich start nieuw veegplan op

Vanaf morgen woensdag gaat het gemeentelijk veegplan van start in de gemeente Kontich. Dit is een actie die kadert in de Mooimakerscampagne en heeft als doel een effectief en efficiënt zwerfvuilbeleid te voeren. De bedoeling is dat het lokaal bestuur voortaan alle straten minimaal één keer per jaar met de grote veegwagen proper maakt. De straten die gevoeliger zijn voor vervuiling komen meer aan bod. Het bestuur heeft de straten van de gemeente verdeeld in zones.

Wanneer de zone met jouw straat aan de beurt komt, zal je er een verkeersbord zien verschijnen om een parkeerverbod aan te geven. Op dat bord kan je ook zien tussen welke uren men komt vegen. Het bord verschijnt minstens 24 uur op voorhand zodat je voldoende tijd krijgt om je wagen te verplaatsen. ’s Avonds na de veegbeurt wordt het bord weggehaald en kan je terug parkeren.

  • Woensdag wordt er geveegd in de Boomgaard, Doopput, Hoogbunderlaan, Nachtegaalstraat (N1/Boomgaard), Pastoor De Laetstraat en ’s Herenlei.
  • Donderdag wordt er geveegd in de Blauwesteenstraat (Lijsterbolstraat/Koningin Astridlaan), Bergstraat, Brouwersstraat, Doelveld, Duffelsesteenweg (Mechelsesteenweg/N1), Lijsterbolstraat en Volderij.

Voor straten waarvoor geen parkeerverbod geldt, wordt geen vaste datum vastgelegd. Dit om de nodige flexibiliteit tijdens de uitvoering toe te laten. Tijdens een veegbeurt wordt het onkruid verwijderd op een ecologische manier, zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen. Het zand wordt grondig opgeveegd, zodanig dat onkruidgroei minder kansen krijgt. Zwerfvuil wordt geruimd. Indien nodig worden rioolkolken geledigd en bladerresten verwijderd.

Hoe kan je nu concreet helpen bij straatvegen? Wel, dat is heel eenvoudig. Het enige dat je moet doen is je wagen niet parkeren in de straten waarin zal worden geveegd. Als je dat wel doet, kan de veegwagen niet overal komen én kan men niet de hele straat proper krijgen. (Antwerps Persbureau)

 

Foto: ©Pixabay

%d bloggers liken dit: